Palliatieve zorg

Het levenseinde van mensen moet meer aandacht krijgen. De dienst Welzijn en Gezondheid werkt hiervoor al jaren samen met de vier netwerken palliatieve zorg in de provincie Antwerpen. Een netwerk palliatieve zorg is een samenwerkingsverband tussen vertegenwoordigers van hulpverleners en organisaties die bezig zijn met palliatieve zorg.

In 2014 spraken we samen met deze netwerken af om meer in te zetten op initiatieven die palliatieve zorg voor personen met dementie verbeteren. Ook zullen we meer initiatieven nemen die de toegankelijkheid van palliatieve zorg voor personen in armoede en personen van allochtone herkomst moeten verhogen.

In de provincie zijn er vier netwerken:

Wil je weten welk netwerk actief is in jouw gemeente? Surf dan naar www.palliatief.be/netwerken.

Brochure 'Niet alleen'

Samen met de netwerken palliatieve zorg maakten we de brochure ‘Niet alleen’. De getuigenissen van mensen die ongeneeslijk ziek zijn en van vele mensen die voor hen zorgen, maken op een eenvoudige en concrete manier duidelijk wat ‘de essentie’ van palliatieve zorg is.

Het zijn verhalen en getuigenissen van heel diverse mensen voor een heel divers publiek: arm en rijk, jong en oud, gelovig en vrijzinnig, mensen die willen vechten en anderen die het niet meer zien zitten, mensen die willen spreken en anderen die liever zwijgen, mensen met verschillende culturele achtergronden...

De brochure 'Niet alleen' kun je aanvragen bij het netwerk palliatieve zorg in de regio waar je woont/werkt of hieronder downloaden. De brochure kost 3 euro.

4 In de provincie Antwerpen zijn er vier netwerken palliatieve zorg waar je met al je vragen terecht kunt.