Havencentrum

Leerlingen krijgen uitleg van een gids over containers in de haven (bedrijfsbezoek aan een containerterminal)

Missie

Sensibiliseren en enthousiasmeren op het terrein om het maatschappelijk draagvlak voor de haven (maritiem, logisitiek, industrieel) te versterken. Bijzondere aandacht gaat naar jongeren om hun interesse op te wekken en hen tewerkstellingskansen te tonen.

'De haven in 't echt'

85 havengidsen - uit het onderwijs of het bedrijfsleven - nemen dagelijks groepen op sleeptouw in de haven. Zij doen dat op het terrein en brengen een bezoek achter de schermen van verschillende havenbedrijven. Schoolgroepen bieden we doe- en ervaringsgerichte paketten binnen het kader van de eindtermen.

Jonge Haven

Samen met Talentenstroom en Talentenfabriek bieden we een aanbod op maat van jongeren die op de arbeidsmarkt terecht komen. Doel is hen te enthousiasmeren voor de verschillende jobs in de maritieme, industriële en logistieke sectoren in de haven van Antwerpen. Samen bereiken we jaarlijks zo'n 8.000 jongeren uit het secundair onderwijs dankzij programma's op maat van de leerlingen.

48 395 bezoekers in het Havencentrum in 2013
90 Havengidsen staan winter en zomer voor je klaar

Naar de site van het Havencentrum

Alle info voor rondleidingen in de haven of een bezoek aan de tentoonstelling vind je op de website van het Havencentrum.