Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark

Adres
Ridder Dessainlaan 65
2800 Mechelen

Toegankelijkheid

  • Bijna alle wandelpaden zijn verhard.
  • Aangepaste parkeerplaatsen: mensen met een beperkte mobiliteit kunnen altijd dichtbij de tavernes of het bezoekerscentrum parkeren.
  • Aangepaste toiletten
  • Een visplaats voor mensen met een rolstoel.
  • Speeltuin deels toegankelijk voor elk kind.

 

Bereikbaarheid

Met de fiets
De bewegwijzerde routes ‘Dijle-valleiroute’ en ‘Broekroute’ lopen naast het domein. Ook de route tussen fietsknooppunten 92 en 93 (fietskaart 4) loopt langs het Vrijbroekpark. Verder ligt ook fietsknooppunt 59 in de nabijheid van het park.

Kom je via de fietsostrade naar Mechelen?

De fietsostrade eindigt aan het station van Mechelen-Nekkerspoel. Je neemt de brug over het water en rijdt rechtdoor de stad in tot op de Grote Markt. Je steekt de Grote Markt schuin over. Voor het standbeeld van Margaretha van Oostenrijk sla je links af (Ijzerenleen). Rechtdoor tot voorbij de Brusselpoort (middeleeuws bouwwerk aan de ring rond Mechelen) waar je de vaart oversteekt. Daar sla je de Ridder Dessainlaan in. Op het einde van deze laan ligt het Vrijbroekpark.

Er is een ruime fietsenparking aan de rechterkant van de ingang, hier kun je ook bakfietsen en fietskarren parkeren. Verder vind je bij elk gebouw in het park een fietsenstalling.

Met het openbaar vervoer
Het station van Mechelen is zeer goed bereikbaar vanuit andere stations.
Van hieruit kun je met de bus, te voet of met de fiets naar het park komen.

Vanaf het station van Mechelen rijden bussen 2, 288 en 289 naar het Vrijbroekpark. Lijn 2 stopt aan halte Vrijbroekpark. Lijnen 288 en 289 stoppen aan halte Fortuinstraat. Op zondag kun je in plaats van lijnen 288 en 289 lijn 28 nemen, deze stopt eveneens aan halte Fortuinstraat. Klik door op onderstaande links om de dienstregelingen van de genoemde lijnen te bekijken: 
2: 
https://www.delijn.be/nl/lijnen/lijn//1/902/6/BUS#2 
28: 
https://www.delijn.be/nl/lijnen/lijn//1/928/7/BUS#2 
288: 
https://www.delijn.be/nl/lijnen/lijn//3/288/3/BUS#2 
289: 
https://www.delijn.be/nl/lijnen/lijn//3/289/3/BUS#2


Aan het station van Mechelen kun je een blue bike huren om met de fiets naar het park te komen. Het is ongeveer 5 minuten rijden, volg dezelfde route als de wandelaars, namelijk:

Vanaf het centraal station is het een mooie wandeling van vijftien minuten. Wandel naar rechts langs de Leuvense Vaart, de vaart oversteken aan de Plaisancebrug, aan het einde van de Ridder Dessainlaan is de hoofdingang

Met de auto

Je kunt parkeren tussen de hoofdingang en het bezoekerscentrum. De eerste 14 parkeerplaatsen zijn hier voorbehouden voor mensen in het bezit van een parkeerkaart voor personen met een handicap. De parking bij de speeltuin blijft gesloten tot de tavernes weer openen. 

Op zaterdagen, zon- en feestdagen kun je tussen 9 en 20 uur gebruik maken van de gratis parkig van Kellogg's t.h.v. Hombeeksesteenweg 321, 2800 Mechelen. Van daar is het 600m wandelen naar de parkingang aan de Hombeeksesteenweg (zie plannetje hieronder). Maak bij voorkeur gebruik van deze parking en parkeer aub niet in de omliggende straten.

Bij evenementen op zondagen verwachten we meestal een groot aantal bezoekers. Als je met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer komt, geraak je vlot het park in. Wij voorzien extra fietsparkings. Om de veiligheid van de bezoekers te garanderen en opstoppingen aan de hoofdingang te vermijden, maken wij bij grote verkeerstoeloop het park autoluw; enkel auto’s met een parkeerkaart voor personen met een handicap kunnen dan in het Vrijbroekpark parkeren. Kom je met de auto, maak dan gebruik van de gratis parking van Kellogg’s t.h.v. Hombeeksesteenweg 321 - 2800 Mechelen.

extra parking Vrijbroekpark

 

De dichtstbijzijnde stadsparking is gelegen in de Hoogstraat, zie plannetje hieronder.

parkeren in Mechelen