Provinciehuis - Koningin Elisabethlei

Adres
Koningin Elisabethlei 22
2018 Antwerpen

Toegankelijkheid

Wanneer het provinciehuis is afgewerkt, is het volledig toegankelijk, ook voor rolstoelgebruikers. Momenteel worden enkele zones nog afgewerkt. Hieronder vind je de tijdelijke situatie.

Inkom

De zone aan de inkomdeur van het provinciehuis is nog niet helemaal klaar. Er is een tijdelijke toegangsweg van de stoep tot de inkomdeur. Daardoor is er een verminderde toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. Een medewerker van de provincie kan assistentie verlenen. Telefoonnummer voor assistentie: 03 240 65 99.

Ondergrondse parking

Rolstoelgebruikers die geen personeelslid zijn van de provincie moeten assistentie vragen om de ondergrondse parking te kunnen verlaten. Een medewerker van de provincie neemt dan samen met de rolstoelgebruiker de personeelslift, die badge-gestuurd is. Telefoonnummer voor assistentie: 03 240 65 99.

Tijdens de standaard openingsuren is het telefoonnummer ter plekke geafficheerd. Als je je komst vooraf meldt, kunnen we ons nog beter organiseren.

Tuin

De tuinaanleg rond het provinciehuis is volop bezig. Daarom kan je de doorsteek van de Harmoniestraat naar de Koningin Elisabethlei nog niet maken. Later komt er een pad voor voetgangers, fietsers en rolstoelgebruikers.

Bereikbaarheid

Het provinciehuis is vlot bereikbaar met verschillende vervoersmodi. Raadpleeg onderaan deze pagina de 'Bereikbaarheidsfiche voor bezoekers provinciehuis' voor een handig overzicht met plannetje.

Met de fiets

Het provinciehuis is met de fiets gemakkelijk bereikbaar vanuit de stad, de Antwerpse rand en de verschillende Antwerpse treinstations. Het ringfietspad ligt niet veraf. Routes vanuit alle windstreken vind je in de download 'Fietsbereikbaarheidsfiche' onderaan deze pagina.

Het provinciehuis heeft een ruime ondergrondse fietsenparking voor personeel én bezoekers, met inrit aan de Koningin Elisabethlei. Nadat je je fiets hebt gestald, wandel je via de trap met de lage treden (naast de parkinginrit) langs buiten naar de inkomhal. Ook bovengronds is er een kleinere fietsenstalling voor bezoekers. 

Het dichtstbijzijnde Velo-station (deelfietsen) vind je aan de Generaal Lemanstraat (Velo 099 - Generaal Leman).

Met bus en tram

Volgende bussen en trams komen vlakbij of in de buurt van het provinciehuis:

  • Lijnen 2, 6, 17, 30 en 191: Stap af aan de halte 'Provinciehuis'.
  • Lijnen 7 en 15: Stap af aan de halte ‘Harmonie’. Deze halte ligt op 300 meter van het provinciehuis.
  • Lijn 22: Stap af aan de halte ‘Lokkaardstraat'. Deze halte ligt op 400 meter van het provinciehuis.

Zijn er storingen of omleidingen op je reisweg? Die kan je snel en eenvoudig terugvinden op de website van De Lijn.

Met de auto

Neem bij voorkeur het openbaar vervoer. Het aantal parkeerplaatsen voor bezoekers is immers beperkt (op voorhand aan te vragen via de dienst die je bezoekt). Voor congressen of studiedagen tijdens de kantooruren is er zelden plaats. Waarschijnlijk kun je dus enkel parkeren langs de openbare weg. 

Lage-emissiezone Antwerpen

Het provinciehuis ligt in een lage-emissiezone (LEZ). De zone wordt aangeduid met een apart verkeersbord. Meer info vind je op de website Slim naar Antwerpen

Park and Ride

Aan de stadsrand vind je een aantal Park and Rides van waaruit je zo de tram op kan naar het provinciehuis (zie ook rubriekje 'Met bus en tram' hierboven). Meer info over de Park and Rides vind je op de website Slim naar Antwerpen.

Oplaadpunten elektrische auto

In de omgeving van het provinciehuis vind je enkele oplaadpunten voor elektrische auto’s. Voor up-to-date-informatie bezoek je de website Oplaadpunten

Deelauto

Vlakbij het provinciehuis vind je een standplaats van Cambio. Meer info vind je op de website van Cambio.

Het provinciehuis bevindt zich binnen de Poppy-zone

Wegbeschrijving

Vanuit Brussel - Mechelen (E 19)

Volg richting Antwerpen centrum in de Craeybeckxtunnel. Ga aan de verkeerslichten rechtdoor (Generaal Lemanstraat). Volg rechts de Parklaan door het Koning Albertpark. Volg links de Mechelsesteenweg en sla aan de verkeerslichten linksaf rond het Koning Albertpark. Rijd de Koningin Elisabethlei op. Het provinciehuis ligt aan je rechterzijde. 

Vanuit Brussel - Boom (A 12)

Rijd over het viaduct op de A 12 richting Antwerpen. Aan het einde van het viaduct rijd je rechtdoor richting Antwerpen centrum over de Jan Van Rijswijcklaan (langs Antwerp Expo). Volg de tramsporen (Jan Van Rijswijcklaan) tot aan het Koning Albertpark. Volg rechts de Parklaan door het Koning Albertpark. Volg links de Mechelsesteenweg en sla aan de verkeerslichten linksaf rond het Koning Albertpark. Rijd de Koningin Elisabethlei op. Het provinciehuis ligt aan je rechterzijde. 

Vanuit Nederland (Breda E 19)

Volg E 19-R1 (ring) richting Gent. Neem afrit Berchem en ga aan de lichten naar rechts. Volg de Grotesteenweg voorbij Berchem Kerk richting Antwerpen centrum. De Grotesteenweg wordt Mechelsesteenweg, rijd voorbij het Koning Albertpark en sla aan de verkeerslichten linksaf rond het Koning Albertpark. Rijd de Koningin Elisabethlei op. Het provinciehuis ligt aan je rechterzijde.  

Vanuit Gent (E 17)

Rijd door de Kennedytunnel en volg de ring richting Breda. Neem afrit Berchem en sla aan de lichten linksaf (Graaf Le Grellelaan). Volg deze rechtdoor over de ring en over de singel tot in de Karel Oomsstraat. Aan de verkeerslichten ga je rechtsaf (Doornelei). Aan de volgende verkeerslichten ga je linksaf (Generaal Lemanstraat). Volg rechts de Parklaan door het Koning Albertpark. Volg links de Mechelsesteenweg en sla aan de verkeerslichten linksaf rond het Koning Albertpark. Rijd de Koningin Elisabethlei op. Het provinciehuis ligt aan je rechterzijde.