Een leerling uit Oekraïne in de klas – concrete tips en tricks (secundair onderwijs)

Thema's
Datum/uur
  • woensdag 21 september 2022 van 19 uur tot 21 uur
Doelgroepen
  • Leerkrachten

  • Lerarenopleiding

  • BuO Leerzorg

  • Secundair onderwijs

Prijs

Gratis

INHOUD?

Geef je voor het eerst les aan leerlingen uit Oekraïne? Tijdens deze vorming verwerf je de basis knowhow voor een stevige start in een (OKAN-)klas op de middelbare school. Hierbij staan we eerst stil bij hoe we deze leerlingen goed kunnen verwelkomen. Hoe bieden we hen de nodige zorg en begeleiding? Tips en tricks worden op een rijtje gezet.

We zoomen daarna kort in op het verwerven van klanken en taalstructuren en verkennen inspirerende, leuke materialen en uitdagende werkvormen. Alle taalvaardigheden komen aan bod.

VOOR WIE?

(zorg)leerkrachten secundair onderwijs, studenten lerarenopleiding, ... Iedereen die betrokken is bij de begeleiding en ondersteuning van jongeren uit Oekraïne.

DOOR WIE?

Marie-Claude Gevaert heeft een jarenlange ervaring in thema's als taal, interculturele competentie, diversiteit, transculturele psychologie, meertaligheid, geweldloze communicatie en geeft al zo'n 19 jaar vormingen aan leerkrachten en begeleiders over deze thema's... Ze tracht met haar opleidingen in groeiende verbondenheid de uitdagingen van deze diverse wereld aan te gaan.

 

EXTRA?

Deze online infosessie is gratis. We vragen wel met aandrang om tijdig te annuleren mocht je toch niet kunnen deelnemen. De sessie wordt niet opgenomen en is niet achteraf te herbekijken.