Bezoek de Kinderboerderij

De Kinderboerderij Rivierenhof is er voor jong en oud en verrast haar bezoekers en dieren geregeld met extra verwennerijen. Eropuit met het gezin, de jeugdgroep of een vereniging ? Bezoek dan zeker eens de Kinderboerderij!

Datum
  • van 13 januari 2019 tot 15 december 2019
  • Gesloten op vrijdag en zaterdag
Prijs
gratis

 

Beestig leuk!

Het erf is plezant voor jong en oud. 

Iedereen is welkom op zondag tot en met donderdag (ook op feestdagen) tussen 13 uur en 17 uur. Een bezoek is gratis en reserveren is niet nodig. Op vrijdag en zaterdag is de Kinderboerderij gesloten. Halverwege december tot midden januari, meer bepaald van 16 december 2019 tot en met zaterdag 11 januari 2020, sluit de Kinderboerderij de poorten voor een welverdiende jaarlijkse winterslaap. 

Tijdens de openingsuren kun je spelen in wilgenhutten, konijntjes aaien, dieren bewonderen in de stal of op weide en de voelbakkenkwis doen. In de moestuin kun je raden welke groenten er groeien. Bij het passeren van de mesthoop knijp je vast de neus dicht.

Wil je met een kleine of grotere groep langskomen om een verjaardag te vieren? Dan ben je zeker welkom. Er staan voor iedereen picknickbanken ter beschikking (a.u.b. de tafels niet privatiseren). De Kinderboerderij Rivierenhof zelf organiseert geen feestjes en voorziet geen privébegeleiding.

De Kinderboerderij Rivierenhof is opgenomen in het aanbod van Toerisme voor Autisme. Aanbod bekijken en stappenplannen downloaden via www.toerismevoorautisme.be.

 

Ook fijn om weten ...

Het erf is verhard maar de verharding stopt in de moestuin waar er gazon tussen de groentenbedden ligt.

Er is een ruime WC voor rolstoelgebruikers (met verzorgingskussen voor jonge kinderen).

Op de boerderij hangt een handig plannetje zodat verloren lopen onmogelijk is ...

Bezoekers en dieren worden geregeld verrast met extra verwennerijen. Die verwenmomenten worden aangekondigd via de facebookpagina van het Rivierenhof. Daar ontdek je tevens wat er nog meer te ontdekkenen en te beleven is in het Rivierenhof. 

 

NIEUW: Sinds april 2019 is er op de Kinderboerderij Rivierenhof een kleuterpad uitgewerkt.

De dieren van de kinderboerderij zijn erop uit getrokken. Vinden jullie hun sporen terug?
Bezoek samen met je kleuters het kleuterpad op de kinderboerderij. Volg de sporen en voer onderweg toffe dierenopdrachten uit. Je ontmoet al onze dieren en je beleeft een leuke tijd. Zo sla je twee vliegen in één klap. Je kan in kleine groepjes op verschillende plaatsen starten want het pad vormt een lus.

Verjaardagsfeestje? Ontleen één van onze gratis zelfdoepakketten bij de domeinwachters.

 

Organisator
Provinciaal Groendomein Rivierenhof

Volgende van de detaillijst