Expo Kempenatlas

de Warande

Het geheugen en de toekomst van een regio.

Datum
  • van 16 september 2017 tot 19 november 2017
  • Gesloten op maandag en dinsdag
Prijs
5 euro
Gielsbos Grotenhoutbos
Gielsbos Grotenhoutbos © Filip Dujardin voor de KEMPENATLAS

Met kaarten, beelden en objecten schetst deze tentoonstelling de uitdagingen voor de Antwerpse Kempen. Architecten, schrijvers, experten allerhande, beeldend kunstenaars en scenografen brengen samen de vele gezichten van de Kempen in kaart. Je ontdekt er op uiteenlopende manieren plekken en netwerken, het geheugen en de krijtlijnen van het gebied.

De schrale gronden van de Kempen blijken al eeuwen een rijke voedingsbodem voor verrassend frisse ideeën en projecten, of het nu gaat om bodemverbetering, landbouw, bedrijvigheid op zorg- en woonomgevingen.

Deze tentoonstelling-als-atlas doet meer dan je de weg wijzen in de regio. De ruimtelijke uitdagingen spreken ook de verbeelding aan. In het ‘kaartenmakersatelier’ kan je jouw visie kwijt. Verder verdwaal je in de kaarten en laat je je verrassen door de verhalen over 20 bijzondere plekken in de Kempen.

Doorheen dit alles tastten kunstenaars Karl Philips, Chloé Dierckx, Filip Dujardin en Sofie Van der Linden (Artist in Residence) de Kempen al wandelend af. Hun werk brengt veeleer verborgen zaken aan het licht zoals vergeten handelsroutes, persoonlijke geschiedenissen en mentale ruimtes.

De KEMPENATLAS is een boek en tentoonstelling op initiatief van AR-TUR in samenwerking met de Warande, Universiteit Antwerpen, Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, uitgeverij Public Space, de cartografen van MUST, auteur Leen Huet en meer dan dertig lokale en academische experten. Verder wordt het project ondersteund door de Vlaamse Overheid, Provincie Antwerpen, Erfgoedcel Noorderkempen en Erfgoedcel k.ERF.
 

Openingsuren

woensdag tot zondag van 10 tot 17 uur
maandag en dinsdag gesloten 

Meer info op de website van de Warande

 

Organisator
Warande Turnhout