De Mannschaft – Claire (première)

Datum
  • vrijdag 1 december 2017 van 20.15 uur
Prijs
€ 14
copyright: Bart Van der Moeren

Donald Crowhurst vervulde, met tegenzin van zijn vrouw Claire, een droom. Hij wou een zeilwedstrijd rond de wereld tot een goed einde brengen, zijn vrouw en kinderen daarbij achterlatend, met hun huis en bedrijf als onderpand. Na meer dan 8 maanden van huis verbrak hij alle radiocommunicatie. 12 dagen later vond men midden op zee zijn achtergelaten boot. Van Donald geen spoor…

‘CLAIRE’ vertelt het verhaal van een vrouw, wachtend op de terugkeer van haar man. Turend in de verte vraagt ze zich af hoe lang dit nog vol te houden is. Kniediep in de branding, tuurt ze de verte in. De kleine stukjes verhaal die ze heeft zijn te weinig om het te begrijpen. Ze probeert achter de horizon te kijken om daar de antwoorden te vinden op al haar vragen.

‘CLAIRE’ is een monoloog die als een emotioneel forensisch onderzoek de reconstructie van een ondergang in beeld brengt.

‘CLAIRE’ is brandend actueel, want gaat over de overlevers van deze wereld, de achterblijvers, de mensen die zijn achtergelaten door hun geliefden. Over zij die in hun zoektocht naar erkenning dromen najagen en daarbij anderen verloren laten lopen. 

 

Meer info op de website van de Arenberg

Organisator
Arenbergschouwburg

Volgende