Resultaten Orkesttornooi 26 november 2017

publish date
27.11.2017
???module.newsItem.label.themes???
Orkesttornooi 26 november 2017

45 orkesten, van strijkorkesten, harmonies, fanfares, brass bands, big bands, een accordeonorkest, strijkers, enz., tonen op 7 zondagen in oktober en november hun muzikale kunnen op 4 locaties verspreid over de hele provincie Antwerpen. Het optreden in Merksem op 26 november 2017 was het allerlaatste in de rij.

Een professionele jury beoordeelde de orkesten en plaatste hen in één van de zes categorieën. Elk orkest ontvangt daarbij ook persoonlijke feedback en adviezen voor de toekomst. Aan elke categorie is een subsidiebedrag verbonden. Zo helpen we orkesten hun kwaliteit te verhogen.
De zes categorieën zijn: derde afdeling, tweede afdeling, eerste afdeling, afdeling uitmuntendheid, ereafdeling en superieure afdeling.

De resultaten voor de orkesten op het podium in Merksem zijn:

  • Koninklijke Harmonie De Vriendenband St.-Antonius-Zoersel o.l.v. Erwin Pallemans: afdeling uitmuntendheid met grootste onderscheiding
  • Accordeonensemble Mol o.l.v. Ludo Mariën: ereafdeling met grote onderscheiding
  • Koninklijke Fanfare De Kunstminnaars Kasterlee o.l.v Erik Buyle: afdeling uitmuntendheid met onderscheiding
  • De Essener Muzikanten o.l.v. Alex Rommers: ereafdeling met voldoening
  • New Sound Big Band Arendonk o.l.v. Joris Minten: afdeling uitmuntendheid met onderscheiding
  • Freddy Sunder Big Band Rijkevorsel: ereafdeling met voldoening
  • Quintessence Big Band Mechelen o.l.v. René Stegman: superieure afdeling met grote onderscheiding

Tijdens het tornooi kwamen de talentvolle jonge fotografen Pieter Wouters en Failenn Verborgstadt foto's nemen van de deelnemers. 
Alle foto's kan je (zodra beschikbaar) bekijken in het fotalbum van de facebookpagina van de provincie. Ook wanneer je zelf geen facebookprofiel hebt, kan je het album bekijken. 

 

Volgende