LAB Platteland

Heb je een goed idee voor het Antwerpse platteland, maar ben je nog op zoek naar inspiratie, middelen, partners, bijkomende expertise, ...of ben je al benieuwd naar wat de volgende programmaperiode in petto heeft? Noteer dan 27 maart 2018 met stip in je agenda. Provincie Antwerpen en RURANT vzw organiseren dan LAB Platteland in Merksplas kolonie van 9.30u tot 13.00u.

Datum
  • dinsdag 27 maart 2018 van 09.30 uur tot 13 uur
Fietsen aan merksplas kolonie

Ben je actief op het Antwerps platteland? Heb je goede ideeën om het Antwerps platteland te verbeteren? Ben je op zoek naar samenwerking met anderen, tips en tricks van experten en ervaringsdeskundigen? Of wil je al wat meer weten en mee nadenken over de volgende programmaperiode? Kom dan op 27 maart naar Merksplas kolonie!

Ben je een nieuwkomer in de plattelandswereld, dan krijg je de kans om de basiskennis van onze plattelandssubsidies op te pikken, maar krijg je ook mee hoe je dossier beoordeeld zal worden en kan je in gesprek gaan met mensen die het voor jou al met succes deden.

Ben je al een (beetje een) expert, dan kan je kennis maken met de eerste contouren van de nieuwe programmaperiode en daarover mee van gedachten wisselen. Maar je kan je eerste projectideeën ook afstemmen met verschillende experten in ons expertencafé.

Voor de liefhebbers van erfgoed en unieke landschappen, voorzien we in de namiddag ook nog een fietstocht langs enkele plattelandsrealisaties in en rond de kolonies van Merksplas en Wortel, bijna UNESCO-werelderfgoed !

Wij hebben er alvast veel zin in, en hopen je te mogen verwelkomen in Merksplas kolonie. Opgelet, zowel voor de studiedag als voor de fietstocht zijn de plaatsen beperkt. Snel inschrijven dus ! 

Programma

09.00 uur:

Ontvangst

09.30 uur:

Welkom en toelichting door Peter Bellens, gedeputeerde voor Plattelandsbeleid

09.45 uur:

Sessie beginners: Plattelandssubsidies voor dummies

Sessie experten: Wat brengt de toekomst ? Vooruitblik op PDPOIV

10.30 uur:

Hoe wordt je dossier bekeken ?

11.00 uur:

 

 

Expertencafé: toets je eerste projectideeën af bij experten in subsidies, communicatie, landbouw, erfgoed, natuur, toerisme....

Leer van goede voorbeelden. Ga in gesprek met promotoren van lopende projecten en leer alle kneepjes kennen.

12.30 uur: Ludieke afsluiter
13.00 uur: Lunch met lokale producten
14.00 uur: Fietstocht door de kolonies voor wie dat wenst

Locatie 

Bezoekerscentrum 5-7, Merksplas kolonie, Kapelstraat 10, Merksplas

Aan het bezoekerscentrum is er een ruime parking.

Volgende