Creatieve sector stimuleert innovatie bij kmo’s

12.01.2018

Gedurende drie maanden kunnen kmo’s en creatieve experten een innovatietraject van ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. doorlopen. Tijdens het traject werpt een creatieve ondernemer een blik op de bedrijfsactiviteiten en -processen van de kmo. Zo werken ze samen aan een toekomstgericht bedrijfsmodel. Inschrijven voor deze trajecten is nog mogelijk tot 9 februari.

Technologische groei, digitale revoluties en veranderende wetgevingen dwingen bedrijven om zich razendsnel aan te passen. De innovatietrajecten van ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. (APBC) zetten in op co-creatie met de creatieve sector. Creatieve experten werpen een frisse blik op de activiteiten en processen van de kmo.

Creatieve ondernemers zijn getraind om innovatie in een bedrijf binnen te brengen. Zo moedigen zij bijvoorbeeld aan om via design thinking meer vanuit de eindgebruiker te denken, wat resulteert in nieuwe producten, diensten of processen.

Nieuwe trajecten

Een van de deelnemers uit de 15 trajecten van vorig jaar is Franca Products NV, producent van gevelbekleding en -verlichting uit Lier. “Dankzij het innovatietraject maakte ik een nieuwe start met mijn bedrijf”, vertelt Alain Van den Bergh van Franca Products. “Na afloop had ik een andere kijk op de huidige en toekomstige positie en doelstellingen van mijn onderneming. Ik kan het elke zaakvoerder aanraden.”

Ook verlichtingsproducent ETAP stapte mee in een co-creatietraject met ontwerper Stefan Schöning. Hun verhaal lees je via deze link.

In februari 2018 gaan nieuwe trajecten van start in Antwerpen, Mechelen en Turnhout. Dankzij de organisatie binnen een Europees subsidiedossier, kunnen kmo’s aan interessante voorwaarden instappen.

Inschrijven via info@apbc.be.
Meer informatie over de aankomende trajecten via www.apbc.be/cocreatie.

Over ANTWERP. POWERED BY CREATIVES.

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. is een samenwerkingsverband tussen de provincie Antwerpen, de stad Antwerpen, De Winkelhaak, Universiteit Antwerpen, Antwerp Management School, Sint-Lucas Antwerpen en de Karel de Grote-Hogeschool.

Over ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. CONNECTING THE DOTS.

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. CONNECTING THE DOTS. is een samenwerking tussen ANTWERP. POWERED BY CREATIVES., stad Mechelen, stad Turnhout en SPK. Het project loopt gedurende twee jaar en ontvangt 520.654,44 euro subsidies van Europa via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).