Hooibeekhoeve zet poorten open tijdens Dag van de Landbouw

Op zondag 16 september neemt de Hooibeekhoeve in Geel deel aan de Dag van de Landbouw. Van 10u tot 18u kan je er kennismaken met de moderne melkveehouderij en het vooruitstrevende praktijkonderzoek. Extra trekpleister is het Lekkers met Streken-terras waar je bij 13 lokale producenten kunt proeven van hun lekkere hoeve- en streekproducten.  

Datum
  • zondag 16 september 2018 van 10 uur tot 18 uur

Tijdens de Dag van de Landbouw kan je bij 45 land- en tuinbouwbedrijven achter de schermen kijken. Het provinciaal praktijkbedrijf de Hooibeekhoeve uit Geel is één van deze bedrijven. Een uniek bedrijf omdat het naast een modern melkveebedrijf ook een praktijkonderzoekscentrum is. Wie een bezoek brengt aan de Hooibeekhoeve maakt - naast de kalfjes, koeien, tractors en machines – ook kennis met de talrijke innovaties op en rond het bedrijf. Deze zorgen ervoor dat de melk in jouw melkfles, schelletje kaas of potje yoghurt op een duurzame manier geproduceerd wordt. 

Affiche Dag van de Landbouw

Tijdens de Dag van de Landbouw kan je op eigen tempo over het veld en door de stal wandelen. Volg ‘De Melkweg’ en zie de tractors aan het werk, maak kennis met onze koeien en kalfjes en ontdek alles over de moderne melkveehouderij. Op regelmatige tijdstippen geven de onderzoekers tekst en uitleg bij de innovaties en de lopende onderzoeken. Voor de kinderen is er leuke kinderzoektocht en een speel- en kleurhoek. Ze kunnen ook deelnemen aan de kinderyoga of luisteren naar een spannend streekverhaal verteld door een echte heks of stroper.

Proeven van lekkers (uit de streek)

Grote trekpleister op de Hooibeekhoeve wordt het Lekkers met Streken-terras. Je vindt hoeve- en streekproducten van maar liefst 13 producenten uit Geel en omstreken. Op het trendy terras kan je proeven van overheerlijk hoeve-ijs, vlees, aardbeien, kaas, streekbier, koffie, gin en nog veel meer. Op het terras van de Landelijke Gilde van Ten-Aard kan je dan weer terecht voor een frisse pint of een lekkere pannenkoek. Kortom, op Hooibeekhoeve is alles aanwezig voor een leuk en gezellig dagje uit met het gezin.

 

Routebeschrijving 

Kom je uit de richting van Geel dan rijd je best langs de Dokter Van de Perrestraat naar de verkeerslichten van Ten-Aard. Hier draai je rechts af. Je blijft steeds rechtdoor rijden totdat je aan Hooibeekhoeve komt. Vanaf de verkeerslichten zullen ook pijlen ophangen. 

Kom je uit de richting van Turnhout dan rijd je best langs de Turnhoutseweg naar de verkeerslichten van Ten-Aard. Hier draai je links af. Je blijft steeds rechtdoor rijden totdat je aan Hooibeekhoeve komt. Vanaf de verkeerslichten zullen ook pijlen ophangen. 

Kom je uit de richting van Retie dan kan je over de Retieseweg komen. We vragen je wel om niet langs de Koningshoefsedijk (kasseiweg) te komen, maar langs de blokstraat (Sas 7). De juiste toegangsweg zal met pijlen aangeduid zijn. 

Parking 

Er is een fietsenparking (net naast de inkom) en ruime autoparking voorzien. 
Parkeren is gratis. 

Toegankelijkheid

Het volledige terrein is toegankelijk voor rolstoelen en buggy's. 
Op het terrein is ook aangepast sanitair voorzien. 

Kindertekeningen

Download hieronder je kindertekening, breng ze tijdens de Dag van de Landbouw mee naar Hooibeekhoeve en ontvang een leuke verrassing.