Maatregelen Coronavirus *UPDATE*

publish date
24.08.2021

De deputatie van de provincie Antwerpen heeft beslist om als provincie maximaal bij te dragen tot een beperking van de verdere verspreiding van het coronavirus. Dit om ervoor te zorgen dat het gezondheidszorgsysteem niet in het gedrang komt en de optimale medische zorgverlening gewaarborgd blijft. In het bijzonder voor de meest kwetsbare personen.

  • De maatregelen werden in het Overlegcomité van 27 juni 2021 aangepast. Bekijk hier de informatie vanuit de overheid. 

Het is cruciaal om de maatregelen die gelden na te leven. 

Wandelen in De Schorre
Wandelen in De Schorre

Je blijft welkom in De Schorre

Je kan komen wandelen, fietsen en in de speeltuin spelen. Het dragen van een mondmasker is verplicht op het hele domein vanaf 12 jaar in alle gebouwen. Buiten geldt dit enkel wanneer je de afstand van 1,5 meter niet kan houden. De maatregelen in verband met sociale afstand en handhygiëne blijven van toepassing. Onze openbare toiletten houden we toegankelijk tijdens onze openingsuren (weekdagen 8-18 uur, weekend 10-19  uur of op feestdagen tot 18 uur). 

  • Mondmaskers: Het dragen van een mondmasker is verplicht op het hele domein vanaf 12 jaar in alle gebouwen. Buiten geldt dit enkel wanneer je de afstand van 1,5 meter niet kan houden. Onder mondmasker wordt verstaan: een masker zonder uitlaatventiel, uit stof of wegwerpmateriaal, dat nauw aansluit op het gelaat, en de neus, mond en kin bedekt, bestemd om besmettingen bij contacten tussen personen te voorkomen. Accessoires in stof zoals bandana's, sjaals, buffs,... worden dus niet langer aanvaard als alternatief voor een mondmasker.
  • Afstand houden & bubbels: hou ten allen tijde afstand van bezoekers die niet bij je nauwe contacten zitten. Om iedereen de kans te geven in de speeltuin te spelen, vragen we aan grotere groepen (scholen, kampen, jeugdbewegingen), om met maximum 20 personen uit dezelfde bubbel in de speeltuin te spelen en dit ook te beperken in tijd. 
  • Scholen: Kom jij met een klas naar De Schorre, neem dan steeds contact op met onthaal@deschorre.be of 03 880 76 00 zodat wij een overzicht kunnen houden van het aantal klassen/scholen op het domein.  
  • De Velodroom: ons wielermuseum De Velodroom is geopend op zaterdag en zondag. Je moet hiervoor reserveren via onze website. 
  • Congrescentrum De Pitte: toegankelijk mits enkele aanpassingen.

 

Waterfietsen De Schorre
Waterfietsen

Recreatie

  • Recreatieverhuur: 
  • Barrevoetspad: het barrevoetspad is geopend en werkt zonder reservatie. Gelieve afstand te houden van andere gezinnen. 
  • Avonturentoren Intense: meer info op www.intense.be

Het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre dankt je nu al om deze maatregelen te volgen.

Wie toch een opmerking heeft of een bezorgdheid kwijt wil, kan dit doorsturen naar onthaal@deschorre.be

Volg ons op www.deschorre.be en onze sociale media kanalen, daarop wordt alle nieuwe informatie geplaatst.