Arab Cartoon Festival

de Warande

Thema's

Op 6 oktober gaat in de Warande het tweede Arab Cartoon Festival van start. Dit jaarlijkse festival slaat een brug tussen cartoonisten uit de Arabische wereld en de Belgische samenleving. Dit jaar is het thema ‘Cracks in Society / Barsten in de Samenleving’. 

Datum
 • van 6 oktober 2017 tot 21 oktober 2017
Prijs
Afhankelijk van activiteit

Het Arab Cartoon Festival opent deuren voor culturen van over heel de wereld; maakt de mooie, maar ook de duistere kanten bespreekbaar. Aan de hand van cartoons kunnen we blijgezind lachen, praten, spelen, uitwisselen, inzicht krijgen in wie we zijn.

‘Cracks in Society’ nodigt je uit om de ‘barsten’ op te vullen met sarcasme om zo een lach op ieders gezicht te toveren. Het Arab Cartoon Festival wordt georganiseerd door Omnes vzw in samenwerking met de Warande en wordt gesteund door de Stad Turnhout en Moussem vzw.

Expo met 50 cartoons centraal

Centraal in het festival staat de expo met vijftig cartoons, die soms grappig, soms dramatisch zijn van toon. Zij laten zien hoe mensen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika humor aanvoelen en interpreteren. In zes kortfilms vertellen cartoonisten en mensen uit hun omgeving over hun kunstwerken, hun thema’s en hun leven als cartoonist.

Via interactieve borden kan je zelf een personage of een boodschap tekenen en die met de wereld delen. In de kostuumruimte krijg je een unieke kans om je te kleden in de typische en modern klederdracht van het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Toegang is gratis.

Theater, dans en muziek 

Tijdens het Arab Cartoon Festival kan je ook via theater, dans, muziek, workshops en lezingen kennis maken met de cultuur van het Midden-Oosten en hoe oost en west elkaar wederzijds beïnvloeden.

 • HELDER SEABRA - From East Meet The West 
  Choreograaf Helder Seabra maakt een reis van oost naar west aan de hand van vijf diverse dansstijlen en muziekgenres.
  vrijdag 6 oktober om 19 uur
 • ADNAN JOUBRAN
  Deze begenadigde oud-speler combineert etnische klanken met een dosis nieuwe klanken en ritmes. 
  vrijdag 6 oktober om 20.15 uur, 19 euro
 • COLLECTIF KAHRABA - Paysages de nos larmes (Het landschap van onze tranen)
  Deze indrukwekkende voorstelling in een magistrale poëtische enscenering van het Libanese collectief Kahraba roept op tot vrede. 
  zaterdag 7 oktober om 20 uur in hetpaleis, Antwerpen, 15 euro
 • KLOPPEND HERT - Ich Bin Wie Du
  De Iraakse Gentenaar Haider al Timimi brengt innemend stand-uptheater over zijn obsessie voor de Arabische muziekster Fairuz. 
  donderdag 19 oktober om 20.15 uur, 15 euro

 

Meer info op de website van de Warande

Organisator
Warande Turnhout