Openingsfeest de Warande

Thema's
Datum
  • zaterdag 16 september 2017
  • zondag 17 september 2017

Nog nooit naar het Openingsfeest van de Warande geweest? Dan moet je dat zeker eens doen! Op zaterdag 16 en zondag 17 september opent de Warande samen met Stad Turnhout en de Turnhoutse verenigingen feestelijk het nieuwe cultuurseizoen. 

Op zaterdag presenteren we niet langer één groot openluchtspektakel, maar een hele avond met spannende en poëtische voorstellingen, veel muziek en kleine acts. Je bent vanaf 17 uur welkom op de twee pleinen aan de Warande. Aan het kasteel staan foodtrucks voor de kleine en de grote honger. Buiten sluiten we af rond middernacht, maar je kan in de Kuub nog dansen tot in de vroege uurtjes. 

Op zondag kan je zoals elk jaar naar de cultuurmarkt en een picknick met veel spannende, mooie, grappige en feestelijke acts.

Tijdens het Openingsfeest start ook de tentoonstelling ‘KEMPENATLAS’ van AR-TUR in samenwerking met de Warande. In deze expo brengen architecten, schrijvers, kunstenaars, experten en scenografen de vele gezichten van de Kempen in kaart.

ZATERDAG

Cirque Rouages (Fr) – …Sodade…
Elke avond dat het stormt, gaat een man naar de kust. Als de wind zijn huid streelt, dwalen zijn gedachten af naar zijn herinneringen. De openluchtvoorstelling ‘…Sodade…’ is als een dagdroom vol weemoedige nostalgie. Op een eindeloze kabel balanceren vier acrobaten hoog in de lucht, alsof ze dansen op de golven van het verleden. Twee livemuzikanten brengen je alvast in de juiste sfeer. Cirque Rouages brengt deze poëtische koorddansact op een unieke constructie.

Don Fiasko
Op algemeen verzoek hebben we de bende sfeermakers van Don Fiasko opnieuw uitgenodigd. Hun mix van afrolatin-electro-kitsch met een aanstekelijke groove blijft onweerstaanbaar!

The Glimmers, Vic Crezée, Mensch Erger Je Niet - From Disco to Disco
Feest! We vieren de start van het seizoen graag samen met jullie! Opnieuw wordt de Kuub omgetoverd tot de hotste club van het moment met dj’s die de dansvloer in lichterlaaie zetten.
Mensch Erger Je Niet, het dj-duo uit Leuven, pookt de boel op gang met hun fenomenale mix van diverse hits. De Amsterdammer Vic Crezée is de ontdekking van Laundry Day. Hij speelde op het kleinste podium, maar liep wel weg met de prijs van de volste dansvloer. The Glimmers (Mo & Benoeli) waren de resident dj's van de legendarische Gentse Culture Club. Ze draaien al decennia mee in het clubcircuit en speelden op diverse internationale podia.

Les P'tits Bras - De geur van zaagsel
Vijf acrobaten nemen ons mee naar het begin van de 20ste eeuw. Een indrukwekkende constructie in Art Nouveau-stijl is het decor voor acrobatie op hoog niveau. Aan een ongelooflijke snelheid vliegen de acrobaten door de lucht en tussendoor is er tijd voor humor, een vleugje romantiek en nostalgie. ‘De geur van zaagsel’ is een circusvoorstelling vol spanning, hilarische misverstanden en hoogstaande luchtacrobatie.

Jongerencultuurmarkt
Van 19 uur tot middernacht stellen creatieve jongerencultuurverenigingen uit Turnhout hun werking voor. Je vindt hen op de groenzone aan de inkomhal van de Warande. Trekker van dit fijne initiatief is Broei.On, aanstoker van creatief jong geweld.

ZONDAG

Vinylmarkt
Kom gezellig rondneuzen in de leegstaande bib op dé vinylmarkt van de Kempen. We werken samen met vzw Nymm, die er een volwaardige vinyl- en muziekbeurs van maken met extra dj, livebands én muziek-repaircafé!

Heavy Hoempa
Heavy Hoempa is een orkest dat verrassende uitvoeringen brengt van herkenbare hardrock nummers van Rammstein, Metallica, Motörhead, Guns N’ Roses, AC/DC…

Grote Picknick
Zondag is dé familiedag bij uitstek en een ideale dag om te picknicken met zicht op het kasteel van Turnhout. Wij zorgen voor gratis optredens, straattheater en veel lekkers voor jong en minder jong. Vul je picknickmand of koop hapjes aan onze eetkramen.

Silent Disco
Op de luifel van de Warande staan weer vier dj’s klaar om jullie te verwennen met de beste muziek. Het bijzondere aan Silent Disco is dat je de muziek enkel kan horen via een koptelefoon. Volgende dj’s komen elk een uur draaien: Cappu & Chino, dj Lime en PinkFrost.
Dansen op zondagnamiddag, met uitzicht op het Warandeplein, waar wacht je nog op?

Cultuurmarkt 2017
Tijdens de jaarlijkse cultuurmarkt presenteren de Turnhoutse socio-culturele en kunstverenigingen zich feestelijk met optredens en activiteiten.

Rommelmarkt XL
Speciaal voor de opening van het cultuurjaar is het de hele dag rommelmarkt.

Muziek in Barzoen
Guido Belcanto draait platen op zondagnamiddag en het duo De Groote-Faes sluit het feest af met sfeermuziek en cd-voorstelling!

Muziek in het Kasteel
Op de prachtige binnenkoer van het Kasteel van de hertogen van Brabant kan je de hele dag genieten van (semi-)akoestische optredens van de Stedelijke Academie voor Muziek, Dans en Woord.Surf naar de website van de Warande voor het volledige programma van dit groots openingsfeest! 

 

Meer info op de website van de Warande

Organisator
Warande Turnhout