Pieter Verelst - Mijn broer en ik (première)

Arenberg

Thema's

In Mijn broer en ik laat de recentste winnaar van het Nederlandse Camerettenfestival, Pieter Verelst, een spervuur van verhalen uit zijn absurde universum op je los. Voor je het weet ben je aan zijn lippen gekluisterd terwijl hij immens beeldend vertelt over een boer en een mol, zijn jeugd in de “Anale driehoek” en … zijn broer. Combineer dit met zijn energetisch acteertalent en muzikaliteit, en je snapt dat deze voorstelling vooral veel te snel voorbij zal vliegen.

Datum
  • donderdag 26 oktober 2017 van 20.15 uur
  • vrijdag 27 oktober 2017 van 20.15 uur
Prijs
€ 12

 

“Eerst en vooral zou ik willen zeggen dat ik vandaag heel heuglijk ben. Ondanks mijn povere uitkering en mijn broers lugubere aanzicht, krijg ik vanavond eindelijk de kans om in het reine te komen met mijn broer. Een mens is niet gemaakt om alleen te zijn. Geen kwaad woord over mijn broer. Hij kan het ook niet helpen. Laten we dat afspreken.”

Aanstormend cabarettalent Pieter Verelst, de recentste winnaar van het Nederlandse Camerettenfestival, laat een spervuur van verhalen uit zijn absurde universum op je los. Verelst wordt weleens vergeleken met een jonge Hans Teeuwen en Wim Helsen. Gelukkig bezwijkt hij niet onder al die lofbetuigingen en bewaart hij zijn eigen stijl.

tekst, muziek en spel Pieter Verelst eindregie Joost Laterveer
coaching Pieter Bouwman met dank aan Pieter Hofman, Nick van Hintum en Wilhelmer van Efferinck

Pieter Verelst

 

 

Jong en aanstormend cabarettalent Pieter Verelst mag zichzelf sinds eind 2016 de winnaar noemen van het Camerettenfestival en trekt sindsdien ook mee met die finalistentournee. Eerder viel hij al in de prijzen (jury én persoonlijkheidsprijs) op het Groninger Studenten Cabaretfestival. Onze noorderburen erkenden dus al meermaals zijn overweldigend talent. Maar ook in Vlaanderen timmert Pieter gestaag aan zijn theaterparcours met de geplande eerste solovoorstelling Mijn broer en ik. Hij wordt wel eens vergeleken met een jonge Hans Teeuwen en Wim Helsen, maar bewaart onder al die lofbetuigingen ook zijn eigen stijl.

“Pieter is een geweldige acteur, die lekker in zijn energie zit en goed gebruikt maakt van zijn atletische lichaam. Soms blaast hij zichzelf op, soms maakt hij zich juist heel klein. Dat geeft zijn voorstelling een prettige dynamiek, die naadloos aansluit op de grillige inhoud.” Jury Cameretten Festival (Juryprijs)

“Verrast van de eerste tot de laatste seconde, van zijn spannende opkomst tot zijn gevoelig slot. (…) Verelst zijn talenten zijn veelvuldig: piano en contrabas spelen, jongleren met taal, fysiek spel, publieksinteractie en zelfs beatboxen, hij kan het allemaal.” Jury Groninger Studenten Cabaretfestival (Persoonlijkheids- en juryprijs)

 

Meer info vind je op de website van de Arenberg!

Organisator
Arenbergschouwburg

Volgende