STOP///MOTION

De expo The Still Point of the Turning World Between Film and Photography toont de schoonheid die te vinden is op de scheidslijn tussen fotografie en bewegend beeld. Op 14 september brengt het Fotomuseum fotografie en cinema live met elkaar in dialoog. Taco Hidde Bakker en Peter Delpeut voeren een gesprek over het spanningsveld tussen stilstand en beweging aan de hand van een selectie filmfragmenten en kortfilms, waarin op inventieve wijze met fotografie wordt geëxperimenteerd.

Datum
  • donderdag 14 september 2017 van 20 uur tot 23 uur
Prijs
€ 5 | € 3 (-26) | gratis (FOMU FRIENDS, FOMU Academy)
Paolo_Gioli
Paolo Gioli, Volto attraverso la propria mano (Face Through Her Own Hand), 1996

Taco Hidde Bakker is schrijver, vertaler en onderzoeker en publiceert regelmatig over fotografie en beeldende kunst in diverse internationale media. Hij is tevens lid van de redactieraad van EXTRA, waarvoor hij ook regelmatig als schrijver bijdragen levert.

Peter Delpeut is cineast en schrijver. Hij studeerde aan de Nederlandse Filmacademie en was redacteur van het filmtijdschrift Skrien. Delpeut maakt hoofdzakelijk found-footage films, die bestaan uit oude, vergeten filmfragmenten uit de beginperiode van de filmgeschiedenis. Door oud filmmateriaal in een nieuwe vorm en context te plaatsen, maakt hij het opnieuw interessant voor een hedendaags publiek. In 1998 opende het Internationaal Filmfestival van Rotterdam met zijn film Felice, in 2007 kreeg hij de Halewijnprijs voor zijn hele oeuvre en in 2012 ontving hij een Gouden Kalf voor zijn film Immer Fernweh – Das Künstlerleben der Johanna Kaiser. 

Wanneer: donderdag 14 september 2017, 20.00
Waar: FOMU - Fotomuseum Antwerpen, Waalsekaai 47, 2000 Antwerpen
Taal: Nederlands (vragen kunnen op verzoek in het Engels worden beantwoord)
Prijs: €5 / €3 (-26) / gratis (FOMU Friends, FOMU Academy)
Reserveren: doe je via het reservatieformulier op de website