24.04 Friends | Ontdek de collectie

Datum
  • maandag 24 april 2017 van 14 uur tot 15.30 uur
  • vrijdag 9 juni 2017 van 14 uur tot 15.30 uur
Prijs
Enkel voor leden van MoMu+Friends, 1 persoon per lidmaatschap
SAMSUNG CSC

De studiecollectie is een unieke kans om de MoMu collectie van dichtbij te ervaren. Dit in tegenstelling tot de collectie in depots die omwille conservatie niet publiekelijk toegankelijk is. Speciaal voor de Vrienden neemt conservator Frieda Sorber u mee langs enkele bijzonder stukken in de studiecollectie en kunt u de stukken van dichtbij ervaren.


De stukken zijn door Frieda Sorber geselecteerd rond het thema duurzaamheid. Het hergebruiken en recycleren van materialen, kenmerkend voor het werk van Martin Margiela, waren tot voor kort alledaagse principes in de omgang met textiel en kleding. Waar we nu geneigd zijn om een kledingstuk weg te gooien, was het voor de opkomst van fast fashion normaal dat een kledingstuk werd gerepareerd, vernieuwd of tot een nieuw kledingstuk werd gemaakt.


Frieda Sorber laat aan de hand van stukken uit de 18de tot het midden van de 20ste eeuw uit de studiecollectie zien hoe kleding zowel door rijk als arm vaak werd herwerkt en zo meerdere levens kreeg. Aan de hand van de studiecollectie staan we stil bij het idee van duurzaamheid en de creativiteit en het vakmanschap dat daar bij komt kijken.


Om het contact met de stukken zo goed mogelijk te maken kunnen maximaal 20 personen aan dit evenement deelnemen. Dit evenement is exclusief gereserveerd voor leden die met hun jaarlijkse bijdrage de MoMu collecties ondersteunen.

Schrijf u nu in!

 

Praktisch

maandag 24 april
Van: 14u00
Tot: 15u30

vrijdag 9 juni
Van: 14u00
Tot: 15u30


Locatie

MoMu
Bibliotheek (4e verdieping)
Nationalestraat 28
2000 Antwerpen


Voorwaarden

- Nederlandstalig
- maximaal 20 deelnemers
- 1 deelnemer per enkel lidmaatschap
- gratis voor MoMu+Friends lid, 1 persoon per lidmaatschap, niet toegankelijk voor gasten van leden

 

Organisator
MoMu+Friends

Volgende