Lezing Milou van Rossum

Datum
  • zondag 7 mei 2017 van 12.30 uur tot 13.30 uur
Prijs
Gratis voor MoMu+Friends, 5 eur voor niet MoMu+Friends

Verken het Nederlandse modelandschap met top modejournalist Milou Van Rossum en iconisch schoenontwerper Jan Jansen. Hoe zit het Nederlandse modelandschap in elkaar en hoe verschilt het van het Belgische? Hoe navigeert de ontwerper Jan Jansen dit landschap?

Milou van Rossum is een van Nederlands meest gerespecteerde modejournalisten en schrijft o.a. voor het NRC Handelsblad. Voor haar boek De Nederlandse mode in 100 kledingstukken selecteerde ze de 100 meest in het oog springende kledingstukken die Nederland als modern modeland kenmerken. 

Jan Jansen (1941) is één van de meest in het oog springende Nederlandse schoenontwerpers. Vogue Italia noemde hem de "crazy shoemaker" en zijn avant-gardistische ontwerpen bevinden zich in de collecties van o.a. het Rijksmuseum en werden al tentoongesteld in het MoMu. 

Ter ere van het boek organiseert MoMu+Friends een lezing in de bibliotheek met Milou van Rossum in de vorm van twee vraaggesprekken. In het eerste vraaggesprek met MoMu curator Elisa De Wyngaert, vertelt Milou meer over het uiteenlopende Nederlandse modelandschap. In een tweede vraaggesprek spreekt Milou met Jan Jansen.

Deelnemers kunnen na de lezing het boek aankopen in Copyright, de bookshop aan de ingang van het museum. Op vertoon van hun ticket krijgen ze 5 eur korting en betalen ze 14,95 in plaats van 19,95.

- alleen geldig op zondag 7 mei 2017 bij Copyright Antwerpen
- 1 boek met korting per deelnemer
- enkel geldig op het boek van Milou van Rossum

Wanneer?
zondag 7 mei van 12u30 tot 13u30

Waar?
Leeszaal van de MoMu Bibliotheek (4e verdieping)
Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen

Hoe?
Boek je tickets via de webshop of aan de balie van het museum tijdens openingsuren.

Gratis naar de lezing?
 
Als lid van MoMu+Friends steun je het museum en ga je gratis naar deze lezing. Word ook lid en geniet van deze en vele andere voord

 

 

 

Organisator
MoMu+Friends

Volgende