Rondleiding La Verrière

Datum
  • woensdag 21 juni 2017 van 11 uur tot 12.30 uur
Prijs
Exclusief voor MoMu+Friends, 1 persoon per lidmaatschap, gratis
Neem deel aan een rondleiding in de tentoonstelling van Tris Vonna-Michell door de curator Guillaume Désanges, de curator van La Verrière Hermès.  Schrijf u in
 
Tris Vonna-Michell bedacht voor La Verrière, de Brusselse uitvalsbasis van de Fondation d’entreprise Hermès, een grootschalige installatie die recent werk verweeft met nieuwe producties, waarvan het woord niet langer het wezenlijke bindmiddel is. Het geheel is ontworpen als een landschap met film- of fotoprojecties, geluid en objecten als bakens, die samen fungeren als een mentale beeldsequentie of een in de ruimte ontlede droom.
 
Op de tonen van een kwellende muziek, is de film die centraal staat in de tentoonstelling en de titel Register kreeg, een soort diaprogramma van vaste beelden en bewegende sequenties bij dag- of nachtlicht, die manueel zijn bewerkt of met vloeistoffen vervormd. Met de focus op stadsgezichten, openbare en overgangsplaatsen waarin de menselijke aanwezigheid minimaal of zelfs schimmig is, ontrafelt zich een onzekere vertelling, die laveert tussen droom en documentaire werkelijkheid.
 
Het onzichtbare programma van deze tentoonstelling reactiveert inderdaad een slapend archief van foto’s van een reis naar Japan die de kunstenaar in 2008 maakte. Deze vreemdsoortige en discreet vertrouwde terugblik krijgt het gezelschap van andere elementen, waaronder aquaria die fungeren als lichtbakken en waarin beelden dobberen die opduiken als onzekere oprispingen van het geheugen. 
 

Wanneer? 
woensdag 21 juni van 11u00 tot 12u30

Waar? 
La Verrière, Waterloolaan 50, 1000 Brussel

Hoe? 
Als MoMu+Friend is deelname gratis. Schrijf je in

Enkel voor leden van MoMu+Friends, 1 persoon per lidmaatschap | maximaal 1 gast per lid

Ook MoMu+Friend worden? 
Als lid van MoMu+Friends steun je het museum en kun je gratis deelnemen aan deze activiteit. Word ook lid en geniet van deze en vele andere voordelen!

Organisator
MoMu+Friends