Nieuws geeft hoop!

Kan positief nieuws de wereld redden?

Datum
  • dinsdag 26 februari 2019 van 19 uur tot 23.45 uur
Prijs
gratis - inschrijven wel verplicht
header inschrijvingsformulier

Dagelijks bestoken de media ons met negatief nieuws over de ontwikkelingen in de wereld. Wij zijn echter overtuigd van de maatschappelijke betrokkenheid die goed nieuws teweeg kan brengen. Op deze inspirerende avond ‘Nieuws geeft hoop!’ schudden we de media wakker om het tij te keren. Want goed nieuws is ook nieuws! En meer nog, hoopvol nieuws zal de wereld redden.   

De Nederlandse journalist Ralf Bodelier richtte Worldsbestnews.nl op. Als bevlogen spreker licht hij zijn visie toe over goed nieuws. Daarna gaat hij in een panelgesprek de discussie aan met Vlaamse journalisten en het publiek.  Als extraatje schotelen de 4de Pijlerorganisaties de andere aanwezigen alvast een vleugje goed nieuws voor.   

Een uitgebreid netwerkmoment zorgt ervoor dat journalisten naar huis gaan met een pak goed nieuws uit de wereld, aangeleverd door inwoners van onze provincie die samenwerken aan een betere wereld. 

Voor wie?

De inspiratieavond ‘Hoop doet leven’ is voor iedereen die meer goed nieuws wil. Ngo's die goed werk verrichten in de wereld, vrijwilligers, al dan niet met een migratieachtergrond, die zelf een 4depijler hebben opgericht, ambtenaren die projecten in het Zuiden mee ondersteunen, journalisten die dit nieuws de wereld in sturen en studenten journalistiek die de toekomst van het journalistiek veld zijn.  Na deze avond is je adresboek gevuld met boeiende contacten! 

Programma

19:00 uur                  verwelkoming met hapje en drankje 

20:00 – 20:45 uur     Ralf Bodelier, oprichter van Worlds Best News.nl  

20:45 – 21:00 uur     Inspirerende verhalen van bij ons 

21:00 – 21.30 uur     Panelgesprek ‘Kan positief nieuws de wereld redden?’ met journalisten 

                                 en interactie van het publiek. 

21:30 – 22:00 uur     netwerkmoment 

22:00 – 24:00 uur     kans om nog iets te drinken 

Locatie

Tutti Fratelli, Lange Gasthuisstraat 26, 2000 Antwerpen 

Het is makkelijk te bereiken per fiets. Er zijn ook Velo-stations in de buurt: Oudaan, Mechelseplein of Bourla.

Tutti Fratelli is ook makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer: tram 4 of 7 (halte Mechelseplein)

Met de auto kan je de betalende parkings gebruiken in de buurt: parking Oudaen, parking Vinci Park aan het theaterplein (Frankrijklei).

Volgende