Buitenspeeldag in het Sportcentrum Peerdsbos in Brasschaat

Datum
  • woensdag 19 april 2017 van 14 uur tot 17 uur
Prijs
gratis
Lasergamen in het Stoerwoud

Op woensdag 19 april 2017 is het voor de 10de keer Buitenspeeldag. Op die dag zenden de televisiezenders Nickelodeon, Nick Jr, Studio 100 TV, Ketnet, VTMKZOOM en KADET tussen 13 en 17 uur helemaal niets uit. Een duidelijk signaal om buiten te gaan spelen.

Het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos in Brasschaat organiseert tijdens de buitenspeeldag tal van leuke en sportieve buitenactiviteiten. Kinderen van 4 tot 7 jaar gaan op ‘eekhoorntocht’.  Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen deelnemen aan één van de sessies kickbiken, lasergamen of boogschieten. Of ze doen het allemaal. De activiteiten gaan immers door in verschillende sessies, zodat iedereen de kans krijgt aan elke activiteit deel te nemen. 

De groene omgeving van het Sportcentrum Peerdsbos is dé ideale plek om te ravotten. De activiteiten zijn gratis en vooraf inschrijven is niet nodig. Kom dus mee buiten spelen en sporten. Je hebt geen excuus om binnen te blijven op woensdag 19 april 2017.

Een overzicht van de activiteiten in het Sportcentrum Peerdsbos:

 

Leeftijd

Activiteit

Inhoud

Timing

4 tot 7 jaar

Eekhoorntocht

Ga op wandeltocht door het met  doe-opdrachten rond het leven van de eekhoorn.

 

14 uur - 15 uur

8 tot 12 jaar

Kickbiken

Verken het Peerdsbos met de kickbike! Een kickbike is een grote step die je kunt gebruiken in het bos.

 

Sessies:

  • 14 uur – 14.30 uur
  • 14.45 uur – 15.15 uur
  • 15.30 uur – 16 uur
  • 16.15 uur – 16.45 uur
     

Lasergamen

Kom lasergamen in het Stoerwoud. Het Stoerwoud is een speelbos met boomstronken, omgevallen bomen en andere hindernissen. Dat maakt het lasergamen extra avontuurlijker en plezierig!

 

Boogschieten

Waan jezelf Robin Hood of Willem Tell en kom boogschieten in het Stoerwoud.

 

De Buitenspeeldag is een initiatief van Nickelodeon, Nick Jr, Studio 100 TV, Ketnet, VTMKZOOM, KADET Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid (ISB vzw), Vereniging van Vlaamse Jeugddiensten (VVJ vzw) en het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media van de Vlaamse overheid.