Workshop: Dans en (jong)dementie

Tijdens deze workshopkrijg je een korte theoretische kadering en tips om een dansmoment te creëren. Wij gaan graag met jou in dialoog over dit boeiend onderwerp.

Status
Inschrijvingen afgesloten
Datum
  • maandag 16 oktober 2017 van 13 uur tot 16 uur
Uiterste inschrijfdatum
maandag 9 oktober 2017

Dansen is een universele taal, dansen is bewegen, dansen is voelen. Muziek en dans verbindt mensen, het maakt emoties los en is gezond voor ons lichaam. Het is puur genieten.

Muziek- en dansbeleving is een fijne manier om contact te maken, om interactie en beweging uit te lokken, om via muziek en beweging te connecteren als mens, vertrekkende vanuit waardigheid en de mogelijkheid van iedere danser, de danser met en zonder (jong)dementie. De vreugde en het diepe gevoel van welbevinden verwarmen het hart, in het moment zelf en tijdens het nagenieten. Zowel in België als in het buitenland ontstaan er kleine dansmomenten met dansers met (jong)dementie. Dansmomenten in een woonzorgcentrum, het maken van een dansvoorstelling, een project van studenten dans,…  al deze momenten ontstaan vanuit een passie voor dans gecombineerd met een verlangen om samen te dansen, om samen te zijn.

Je mag van ons een korte theoretische kadering verwachten, het delen van onze ervaringen, tips om een dansmoment te creëren. Wij gaan graag met jou in dialoog over dit boeiend onderwerp.

Maandag 16 oktober 2017 van 13 tot 16 uur

Plaats: Sportcentrum Peerdsbos, Bredabaan 31, 2930 Brasschaat

Lesgever:  Lucienne swinnen en Jan Goddaer

Kostprijs: 35 euro

Contact: Lief Daneels, t 03 240 62 01, sportvorming@provincieantwerpen.be

Organisatie van Autonoom Provincie Bedrijf Sport en WZC Den Olm