Hof van Verlangen

Kunstplatform Kappa

Datum
  • van 3 juni 2017 tot 3 september 2017
Prijs
inbegrepen in toegangsticket tot de tuin
Supra, Beeldhouwwerk in marmer op houten sokkel
Supra

Tijdens de zomermaanden krijgt de arboretumtuin er een extra dimensie bij. 40 kunstenaars van Kunstplatform Kappa werkten maandenlang rond het thema ‘Hof van Verlangen’. In totaal zullen er 60 kunstwerken in de tuin te zien zijn, de rode draad die hen verbindt is ‘het verlangen’.
Verlangen is vaak als een horizon. Je kan wel trachten dichterbij te komen, maar telkens weer ervaar je hoe onbereikbaar die einder is. Verlangen kan slechts overleven als het onvervuld blijft. Laat de droom een droom, verlangen voelt zich op zijn best als het gekoesterd wordt!

kunstwerk van Jan Daneels op water

Wat verlangt de kunstenaar? Je ontdekt het in Kalmthout, wandelend tussen de sequoia’s en de vlinderstruiken. Voor de ene is het vriendschap. Voor een andere is het een hartstochtelijke liefde. Nog iemand droomt van het eeuwige leven, terwijl een paar stappen verder de buurvrouw snakt naar wereldvrede. En wat verlang jij?

Een ontdekkingstocht doorheen het Hof van Verlangen …

logo in geel en groen, puzzelstuk waarin twee armen en handen reiken naar bovenkant.

De openluchttentoonstelling ‘Hof van Verlangen’ is elke dag van 3 juni tot en met 3 september te bezoeken van 10 tot 17 uur (ook op zon- en feestdagen). In samenwerking met Kunstplatform Kappa.

Organisator
Arboretum Kalmthout

Volgende