Plantendag voorjaar

Bezoek op één dag de beste kwekerijen uit Nederland en België.

Datum
  • zondag 15 april 2018 van 10 uur tot 17 uur
Prijs
€ 8,50 (kassa open 9.30 uur)
Bezoekers kijken naar planten en zaden aan de plantenverkoop op de evenementenweide van een zonnige plantendag voorjaar in Arboretum Kalmthout.

Plantendag

Op deze oudste plantenbeurs van België vind je zorgvuldig geselecteerde meesterkwekers en verzamelaars uit binnen- en buitenland. Zij bieden een ongekende variatie van bijzondere, nieuwe en zeldzame tuinplanten. Elk zijn ze specialist binnen hun aangeboden sortiment. De plantendag van Arboretum Kalmthout is een niet te missen evenement voor elke bloem- en plantenliefhebber!

Gratis rondleidingen

Geniet van een wandeling door de arboretumtuin, volop in lentebloesems. Tussen 11 en 16 uur zijn er elk uur gratis rondleidingen met gids, ze duren ongeveer één uur. Om 14 uur is er een Franstalige rondleiding met gids.

 

Plantendag. De zon schijnt. Op de weide in de tuin wandelen honderden bezoekers langs kraampjes. Ze bekijken en kopen er planten.

Gratis plantencrèche

Voor wie veel planten koopt, is er een gratis plantencrèche. Geef je aankopen in bewaring en geniet nog van een wandeling in de tuin of een drankje op het terras.

Cadeau- & boekenshop

dé plek voor interessante tuinboeken en originele cadeaus.

Tickets

Kassa van 9.30 tot 16.45 uur. Tickets zijn in voorverkoop verkrijgbaar aan de balie van het onthaalgebouw. TIP: neem een jaarkaart, de toegang tot de plantendag is dan gratis en je kunt meteen doorlopen naar de ticketcontrole.

Extra parkeergelegenheid

Er zijn 200 extra parkeerplaatsen aan het NMBS-station van Kalmthout op slechts 200m van de ingang van Arboretum Kalmthout, of op het marktplein (600m). Van hieruit rijdt een gratis pendelbus tussen 10 en 16.30 uur.

Kom met de trein

Gemakkelijker kan het niet, trein stopt op wandelafstand (5 minuten) van de ingang.

Organisator
Arboretum Kalmthout

Volgende