Week van de provinciedomeinen

Datum
  • van 9 april 2018 tot 15 april 2018
Prijs
Deelname Paasspeurtocht € 2,5 (toegang tot de tuin niet inbegrepen), Inkom Plantendag € 8,5 (jaarkaarten en kinderen onder 12 jaar gratis)

Van 9 tot 15 april 2018 is het de Week van de provinciedomeinen. De vijf Vlaamse provincies beheren samen niet minder dan 53 recreatie- en groendomeinen, en deze zetten ze tijdens de tweede week van de paasvakantie in de kijker. Het thema dit jaar is ‘Natuurlijk genieten’.

In alle provincies samen zijn er tijdens de Week van de provinciedomeinen meer dan 100 activiteiten te beleven, voor jong en oud. Ook Arboretum Kalmthout pakt uit met een leuke activiteit voor kinderen en een groot evenement voor iedereen.

 

Oude postkaart met paasthema, een paashaas roeit staande in een bootje op een vijver, hij vervoert een groot paasei, op de oever groeien sneeuwklokjes en vergeet-me-nietjes. Paasspeurtocht in Arboretum Kalmthout.

Paasspeurtocht

Tijdens de paasvakantie speuren kinderen naar gekleurde konijnen, en afbeeldingen van eieren in de arboretumtuin. Hebben ze de versieringen in de tuin gevonden? Dan wacht er een lekkere chocolade verrassing op hen.

Verschillende bezoekers bekijken een selectie planten op verhoogde lange tafels op een zonnige plantenbeurs in het najaar in Arboretum Kalmthout.

Plantendag

Op 15 april vindt de plantendag plaats in Arboretum Kalmthout. Kwekers en verzamelaars bieden er hun bijzondere planten aan en staan je bij met advies. 

Organisator
Arboretum Kalmthout

Volgende