Opening toeristisch seizoen

Thema's
Datum
  • zondag 22 april 2018 van 12 uur tot 17 uur
Prijs
gratis toegang
Opening Toeristisch Seizoen Rupelstreek 2017
Opening Toeristisch Seizoen Rupelstreek 2017

Op zondag 22 april starten we het seizoen van Toerisme Rupelstreek met een heuse publieksopening.

Naast de activiteiten van de verschillende streekproducenten en -partners gaan we dit jaar ook een uitdaging aan voor vermelding in het Guinness World Record Book. Samen met jullie gaan we voor een verbetering van het wereldrecord “Longest toast relay”. En we doen dit niet zomaar met éénder welk bier…, we doen dit natuurlijk met onze streekbieren.

Het huidig record staat op naam van de stad Anadia in Portugal. Zij behaalden in juni 2013 het huidig record met 1.233 deelnemers. In september 2017 werd er tevergeefs een nieuwe recordpoging ondernomen in Damme.

Vanuit Toerisme Rupelstreek zijn wij ervan overtuigd dat we op 22 april het record kunnen verbreken. Als doel stellen we 2.000 deelnemers voorop. 

“Het idee om deze uitdaging aan te gaan is ontstaan binnen het dagelijks bestuur van de vzw en werd onmiddellijk gedragen door al de bestuursleden, medewerkers en vrijwilligers. Het is dan ook fijn te zien dat we er als één “Rupelstreekteam” tegenaan gaan en de promotie van de Rupelstreek weer een niveau hoger tillen.

Om dit wereldrecord te behalen hebben we echter massaal jullie steun nodig. We verwachten jullie dan ook allemaal in De Schorre om samen met ons het glas te heffen. Het glas en het biertje worden jullie zeer graag aangeboden.” voegt Axel Boen, Voorzitter Toerisme Rupelstreek toe.

Dit gratis event zal plaatsvinden van 12u tot 17u in De Schorre te Boom. De wereldrecordpoging gaat door om 14 uur.

Meer info: info@toerismerupelstreek.be of  www.toerismerupelstreek.be
Facebookpagina: www.facebook.com/toerismerupelstreek

 

Kunstenaarsmarkt 2017
Kunstenaarsmarkt 2017

Kunstenaarsmarkt 

De gezellige Kunstenaarsmarkt van De Schorre gaat dit jaar tegelijk door aan het Vlinderplein. Op de orginele plaats, het fietsinrijpunt aan de Rupeldijk wordt momenteel flink doorgewerkt om er eind juni 2018 het wielermuseum "De Velodroom" te openen. Op 22 april kan je daarom de schilderijen, foto's en tekeningen van heel wat exponanten bewonderen op het Vlinderplein in De Schorre. Kom langs en geniet van de mooie werken, het unieke kader en een drankje in een even gezellig decor!

Meer info over de Kunstenaarsmarkt kan je hier vinden.  

Bereikbaarheid:

Het volledige domein blijft toegankelijk tijdens deze evenementen.