Rupelnootjes 2017: Big Pete Band

Big Pete Band

Deze zomer kan je weer genieten van ‘Rupelnootjes’. Een reeks optredens met verrassende muzikanten.

Datum
  • zondag 13 augustus 2017 van 16 uur tot 19 uur
Prijs
gratis

Als afsluiter van de blues-concerten georganiseerd door de Rupelnootjes hebben we voor u Big Pete Band.

Pieter “Big Pete” Van Der Pluijm is misschien geen gekende naam in de algemene muziekwereld, maar in de wereld van de internationale bluesmuziek is hij zeker geen vreemde. Op 23-jarige leeftijd werd Pete uitgekozen om deel te nemen aan een Europese memorialtour die de muziek van de legendarische zanger en harmonicaspeler Lester Butler eerde, dit met de originele groepsleden. Het project was een groot succes en het was dus geen verrassing dat er een cd van werd uitgebracht genaamd “The Lester Butler Tribute Band”. Dit zette Pete op de kaart als één van de eerste ‘nieuwe generatie’ blues-artiesten. Sindsdien heeft hij vele cd’s uitgebracht en zijn groeiende reputatie heeft geleid tot vele tours en optredens waar hij samen speelde met internationale zogenaamde blues-artiesten zoals Alex Schultz, Mitch Kashmar, Monster Mike Welch, Hook Herrera, Matt Schoffield en Ian Siegal.

Zijn album “Look At The Time” dat hij uitgebracht in 2010 met M.O.C.T. (Men of considerable taste) wordt gezien als één van de beste blues albums in Nederland. Hiermee brak hij door in de Verenigde Staten en bracht hij zijn eerste solo album uit in 2011, “Choice Cuts”. Dit album had wereldwijd succes en werd opgenomen in vele radiolijsten. Daarom dat het ook werd verkozen als beste blues album in 2012. Daar stopte het succes niet. Het album werd eveneens genomineerd voor een prestigieuze ‘BMA’ (blues music award) in de categorie ‘Beste nieuwe artiest debuut’. Deze prijzen worden beschouwd als ‘The Grammys’ van de bluesmuziek.

Momenteel treedt Big Pete op met zijn eigen groep, “Big Pete Blues Band” op grote blues festivals in Europa en verder.

Kom op 13 augustus naar de machinehal in Noeveren en kijk zelf waarom hij vandaag wordt beschouwd als één van de beste blues harmonica spelers in de wereld.

Organisator
Provinciaal Recreatiedomein De Schorre