Winterbal

Datum
  • zaterdag 25 november 2017 van 19.30 uur tot 23.45 uur
Prijs
65 euro (incl. initiatie, drank en versnaperingen)

In 1873 schrijft Johann Strauss 'Wiener Blut', een wals die zelfs vandaag iedereen nog kent. Een jaar later wordt Strauss nog beroemder met de operette 'Die Fledermaus'. Balzalen over heel Europa zijn in de ban van de wals, maar ook de polka en de mazurka – en hun variaties zoals de redowa en de varsovienne – geven schwung aan elke dansavond. Tegelijk blijven ook de klassieke quadrilles bestaan en ontstaan er nieuwe varianten, zoals de veel gedanste Fledermaus Quadrille. In Frankrijk is er zelfs een herboren liefde voor het rococo, waarbij de 18de-eeuwse dansen opnieuw worden geïnterpreteerd en gedanst.

Samen met een uitgebreid muziekensemble leidt dansmeester Lieven Baert je door de passen en figuren van deze rijke traditie. In de namiddag is er ook een gratis initiatie. De dresscode voor het Winterbal is de mode uit 1873: queu de Paris, tournure of first bustle voor de dames, rokkostuum, slipjas of pitteleer voor de heren.

Tijdens het bal kan je de bovenverdiepingen van het kasteel verkennen en poseren voor onze huisfotograaf. Zoals gewoonlijk voorzien we nog enkele mooie randactiviteiten in de aangrenzende salons en versnaperingen anno 1873.

PRAKTISCH

De prijs bedraagt 65 euro (incl. initiatie in de namiddag, drank en versnaperingen). Je kan overnachten in Het Laathof, het Centrum voor Jeugdtoerisme op het kasteeldomein (basisaccommodatie, mogelijk met gedeelde badkamer). De prijs per nacht per persoon bedraagt 35 euro (incl. ontbijt).

Het Winterbal is volzet. Wil je in de toekomst als eerste op de hoogte zijn van onze historische dansactiviteiten? Stuur dan een mailtje naar info@kasteeldursel.be

Volgende