Natuurfeest Provincie Antwerpen

Kom de flora en fauna in het provinciaal groendomein Vrieselhof beleven.  

Status
Inschrijven
Datum
  • zaterdag 20 mei 2017 van 19 uur tot 22.30 uur
Prijs
gratis

Natuurfeest Provincie Antwerpen op zaterdag 20 mei & zondag 21 mei 2017 in het Vrieselhof

Het eerste Natuurfeest van de provincie Antwerpen bracht in 2016 heel wat in beweging in het Vrieselhof (Ranst). Omdat goede dingen er zijn om te worden herhaald, is er dit jaar een nieuwe editie. De Provincie Antwerpen (de Provinciale Groendomeinen en dienst Duurzaam Milieu- en Natuurbeleid) en heel wat natuurverenigingen uit de regio zetten op zaterdagavond en de hele zondag hun beste beentje voor om hun werking te tonen en je te laten proeven wat dit gebied aan natuur te bieden heeft. Jong en oud welkom! Voor de workshops, lezingen en wandelingen schrijf je best vooraf in.

Op ontdekking in het kasteeldomein
Je kan het waterleven in de kasteelvijver en een poel (amfibieën, waterplanten, kevers, …) aan een onderzoek onderwerpen of op spinnentocht gaan in het kasteel. Er zijn excursies waar je alles over het recent beheerplan van het provinciaal domein te weten komt en over de merkwaardige bomen die er te vinden zijn. Voor de actievelingen is er een landschapsfietstocht waar de realisaties van het Regionaal Landschap en de Bosgroep de revue letterlijk passeren. De Heemkundige Kring van Ranst spijkert je bij over het militaire erfgoed dat in de omgeving te vinden is.

Bezoekerscentrum ingericht als doe- en demoruimte
In het bezoekerscentrum kan je onder een microscoop paddenstoelen, planten, insecten, enzovoort (her)ontdekken. Op de bezoekersmarkt snuister je tussen infostands met een vleugje folkmuziek op de achtergrond. Verenigingen en medewerkers van de provincie Antwerpen beantwoorden je vragen over bos, natuur en landschap. Een fototentoonstelling en natuurfilms in het kasteel laten je kennismaken met de biodiversiteit in deze regio. Voor kinderen zijn er natuurvertellingen en kinderyoga.

Kortom: een feest om niet te missen voor het hele gezin! Alle activiteiten zijn gratis, maar vooraf inschrijven voor de excursies en workshops via www.provincieantwerpen.be vanaf medio april is aangewezen. De plaatsen zijn beperkt.

Provinciaal groendomein Vrieselhof, Schildesteenweg 95 in 2520 Ranst (Oelegem)

Gratis!

Enkel voor deelname aan excursies en workshops is vooraf online inschrijven gewenst.
Meer info bekijken en inschrijven voor excursies en workshops, kan nu op de pagina van het Natuurfeest!

Organisator
Provinciaal Groendomein Vrieselhof

Volgende