Vertelfeest ‘t Verhalenhof “Groen hart”

Een namiddag lang genieten van verhalen!

Datum
  • zondag 17 september 2017 van 13 uur tot 18 uur
Prijs
gratis

 

Beleef de verwondering 

Een hele namiddag lang genieten van verhalen? Dat is ‘t Verhalenhof! 

Op zondagnamiddag 17 september 2017 wemelt het opnieuw van vertellers en andere woordtovenaars in en rond het Sprookjeshuisje van het Rivierenhof. Kom tussen 13u en 18u luisteren en laat je meeslepen door spannende, grappige en magische vertelsels die jouw groen hart vast sneller doet slaan. Verkleed als natuurwezen is ‘t Verhalenhof nog eens dubbel zo leuk.

’t Verhalenhof GROEN HART
Gratis Vertelfeest in het Rivierenhof
voor alle geluksvogels van 4 tot 104
op zondag 17 september 2017 van 13 tot 18 u

Op zondag 17 september strijken vertellers, poppenspelers en muzikanten neer in het Rivierenhof. Op de weide vlakbij het Sprookjeshuis in het Rivierenhof (Deurne) ritselen de bomen van plezier wanneer het Wortelvrouwtje vertelt en de Verhalenkat geluksverhalen spint. ‘Het groene hart’ van het proviciale domein gaat sneller slaan wanneer de reuzegrote vertelkast opengaat en Dimitri Leue begint te vertellen.

’t Verhalenhof biedt een brede waaier van verhalen, waaruit ieder kind tussen 4 en 12 jaar iets naar zijn keuze kan vinden. De verteltenten staan opgesteld per leeftijdsgroep en ieder tijdsslot begint er in elke tent weer een nieuw verhaal.
Tussen de tenten door zijn doorlopend verrassende acts zoals een Droomverteller, boekenruil en een bosspel. In het Sprookjeshuis kan je de hele namiddag naar binnen gluren door ramen en deuren; een echte ‘piepshow’.

Opening met tromgeroffel
Het vertelfeest kan beginnen als Adrie Gloudemans uit Nederland het festival opent met ‘De Trommel vertelt!’ Met zijn energieke, humoristische stijl en zijn exotische instrumenten brengt hij het publiek alvast in de juiste stemming.

Dimitri Leue en de Reuze Kamishibai
Dimitri Leue weet alles over een kabouter die eigenlijk cowboy wil worden, De Cowboyter. Hij leest niet voor uit het gelijknamige boek van zijn hand, maar vertelt bij de reuzengrote afbeeldingen die heen en weer schuiven in deze Reuze Kamishibai.
De deuren van deze grootste vertelkast ter wereld openen een tweede keer wanneer Kristine Marteleur van het Sprookjeshuis haar opwachting maakt.

Magie van de natuur
Marijke Goossens en Lien van Camp strooien magie rond op het Vertelfeest. Marijke kent het geheim van de Takalambalelaboom (6+), een boom die door een magisch toverwoord tot leven wordt gewekt. Maar ze weet je ook te betoveren met het verhaal van de Boom met 7 magische blaadjes (8+). Lien is een vertelster met Wilde Wortels. Met Het Wortelvrouwtje vertelt (4+) en Het Kristallen Zaad (8+) weet ze ieders ‘Groen Hart’ te raken.

Op zoek naar geluk
Met Verhalenkat Kathleen van der Velde en percussionist Steven Michielsen kun je op zoek naar Geluk voor kinderen (versie 4+ en 6+). Tien rare vogels vliegen, twijfelen en overwinnen in deze korte verhalen uit het gelijknamige boek van Leo Borremans.
Theater Hutsepot brengt een hilarisch en bibber-spannend verhaal, waarin Jan de wijde wereld in trekt, op zoek naar…geluk! (6+)

Griezels en andere buitenbeentjes
Griezelen, bibberen en gibberen … dat hoort er ook bij op dit Vertelfeest! De Vertelf geeft je vijf handige tips om het geruzie tussen Grote Mensen te stoppen met een verhaal van Roald Dahl ‘De Griezels’(6+).
Hilde Rogge heeft een ‘Woest Geheim’! Als ze kwaad is kan ze de meester veranderen in een...kwal. Bovendien kent ze ook een ‘Grote niet Vriendelijke Reus’!
Lieve de Meyer rijgt kleine verhaaltjes van André Solie aan elkaar tot een sprookjesachtig geheel in ‘Dubbel Doortje’ (4+) waarin ze zingt en jongleert!

Opgepast Opa’s en Oma’s?
De Vertelf geeft in Joris en de geheimzinnige toverdrank, van Roald Dahl, ondeugende raad hoe je van vervelende en vervellende oude dames af kunt geraken.
Wanneer ‘Oppas- opa’ Mosquito begint te vertellen, verdwaalt Roosje samen met hem in geluiden, liedjes en verhalen. Kom je samen verzinnen met Adrie Gloudemans? (4+)

Voor het hele gezin
De hele middag lang zijn er niet alleen verhalen in de tenten! Ook op de weide zelf is er leven in de brouwerij.
Plansjet laat de poppen dansen! De traditionele houten poppen maken gekke sprongen op de tonen van een draailier.
Theater Hutsepot trekt een kar voort die door een vreemd volkje wordt bewoond. De Hoedenmaker van het dorp weet voor alle bewoners een hoed te maken die wonderwel bij hun persoon past.
De Droomverteller neemt je mee onder zijn baldakijn waar droom en werkelijkheid samensmelten.

‘Sprookjeshuis Piepshow!’
Dit keer gaan niet de deuren maar de ramen van het Sprookjeshuis open. Iedereen mag naar binnen gluren! Je wordt rond het huisje geleid door vertelsters van ‘Sprookjes op Zondag’: Rachelle Claesen, Els van Praet en Mia Verbeelen. Zij schudden vast wel een klein verhaaltje uit hun mouw.

Bosspel ‘Groen Hart’
In het park loopt een vreemde boswandelaar. Hij staat stil, kijkt om zich heen, wandelt weer verder maar zegt geen woord. Is hij zijn stem kwijt? Ondanks zijn stille verschijning staat hij toch in contact met een ander vreemd wezen dat zich ergens in het park verstopt heeft. Wie zou dat wel zijn en wat heeft die te vertellen? Ga mee op pad en ontrafel het geheim van het ‘Groene Hart’.

Europese subsidie voor Vertelnetwerk!
Het Sprookjeshuis is lid van FEST (Federation for European Storytelling). Het FEST netwerk kreeg een subsidie van het Creative Europe NETWORK om een reeks van vertelactiviteiten op te zetten in Europa. Doel hiervan is om het aantal en de kwaliteit van storytelling events te vergroten en op diverse terreinen in de samenleving te kunnen inzetten.
 

Vertelfeest: ’t Verhalenhof Groen hart

Zondag 17 september 2017 van 13u tot 18u

In en rond het Sprookjeshuis, Parkweg z.n.  (in de omgeving van kasteel Rivierenhof), via Turnhoutsebaan 242-244-246 in 2100 Deurne (Antwerpen).

Gratis! Vooraf inschrijven is niet nodig.

Geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar.

Organisator
Provinciaal Groendomein Rivierenhof