Vorming Europese Unie: basisonderwijs

Hoe is de Europese Unie ontstaan? Hoe werkt de EU? Wat vertel ik mijn leerlingen over de Euro? Hoe komt het dat de Europese lidstaten de vluchtelingencrisis niet samen aanpakken? En wat met een Europese aanpak van bijvoorbeeld terrorisme? We vieren de 60ste verjaardag van het Verdrag van Rome, maar … Welke toekomst is er voor de EU na de Brexit? Zullen andere landen hun voorbeeld volgen?

Status
Inschrijvingen afgesloten
Datum
  • woensdag 18 oktober 2017 van 09.30 uur tot 12.30 uur
Prijs
gratis
Uiterste inschrijfdatum
dinsdag 10 oktober 2017
Europa in de klas

De Europese Unie in de klas brengen, is vandaag een grote uitdaging. Je kan er zoveel over vertellen, maar beginnen je of waar stop je? De Europese actualiteit verandert voortdurend en tegelijk neemt de invloed van de EU op ons dagelijkse leven alleen maar toe.

Deze sessie gaat de Europese actualiteit niet uit de weg. Een medewerker van Europa Direct geeft je een opfrissing van de EU, een kijk op de Europese actualiteit en een overzicht van verschillende didactische hulpmiddelen om Europa interactief in de klas te behandelen. De vorming biedt ook ruimte voor discussie en om ervaringen uit te wisselen met de andere deelnemers.