Expert Day: Buitenschrijnwerk

Pixii

Schrijnwerk, beglazing en zonwering vormen essentiële componenten van een energiezuinig gebouw. Pixii staat daarom met deze expert day stil bij de laatste inzichten in het ontwerp en de toepassing van buitenschrijnwerk.

Status
Datum
  • donderdag 16 maart 2017 van 09 uur tot 17 uur
Prijs
150

Schrijnwerk, beglazing en zonwering vormen essentiële componenten van een energiezuinig gebouw. ’s Winters zijn de grootste warmteverliezen toe te wijzen aan het buitenschrijnwerk, terwijl het ‘s zomers de belangrijkste bron van ongewenste warmtewinsten blijkt. Nochtans staat dat belang in schril contrast met de relatief geringe aandacht die hier aan wordt gegeven. Er lijkt ook weinig te evolueren op het terrein: je kiest voor een performant raam met goede beglazing, en daarmee is de kous af. Toch misrekenen veel ontwerpers zich, met heel wat problemen en klachten tot gevolg: te warm, te koud, te veel lawaai, te veel tocht, te weinig licht, te duur, …

Pixii staat daarom met deze expert day stil bij de laatste inzichten in het ontwerp en de toepassing van buitenschrijnwerk, beglazing en zonwering. Acht experts buigen zich over thema’s als normering, productcertificatie, productkeuze, akoestiek, daglichttoetreding, duurzaamheid van de luchtdichting, innovaties, zonwering en de inbouw bij renovatie. Meer info.