Dag van de Landbouw

Kom en ontdek hoe de kippen in onze ultramoderne stallen leven en hoe praktijkonderzoek in zijn werk gaat. Zie hoe de eieren automatisch geraapt worden en grijp de kans om deze superverse eieren ter plaatse te kopen. Voor de kinderen is er een leuke zoektocht, met op het einde een kleine verrassing.
Passeer ook zeker langs onze tent voor een drankje en een hapje. Terwijl jij geniet, kunnen je kinderen zich uitleven op het springkasteel en in onze kinderboerderij.

Datum
  • zondag 17 september 2017 van 10 uur tot 17 uur

Een unieke combinatie

Op het Proefbedrijf voor de Pluimveehouderij vind je leg- en vleeskippen: een unieke combinatie die je nergens anders vindt. Dagelijks worden er 31.000 legkippen en 44.000 vleeskippen verzorgd en opgevolgd door een team van onderzoekers en dierverzorgers. Samen zoeken ze naar manieren om pluimvee efficiënter te houden. Hierbij krijgen dierenwelzijn, volksgezondheid, een kleinere impact en zuiniger omgaan met grondstof en energie veel aandacht.

Doe mee aan onze kleurwedstrijd

Geef je tekening af aan de inkom en grabbel uit onze ton. Elke uur loten we  ook een winnaar voor een grotere prijs.
Onderaan deze pagina kan je de tekening downloaden.

Hoe geraak ik op het Proefbedrijf? 

Kom je met de fiets?

Dan kan je je fiets achterlaten op onze fietsenstalling vlak aan de ingang.

Kom je met de wagen?

Dan voorzien we een parking in de weide aan de overkant van de straat. Je stelt je GPS best in op Antwerpseweg 57 (Pizza Hut Geel). Daar kan je gemakkelijk de straat naar het Proefbedrijf Pluimveehouderij inrijden. 

Om het verkeer vlot te doen verlopen, geldt ter hoogte van het Proefbedrijf Pluimveehouderij (en in de Steenrijt) éénrichtingsverkeer voor alle wagens. Fietsers kunnen wel in beide richtingen blijven rijden. Hierdoor zal autoverkeer uit andere richtingen ook omgeleid worden langs de Antwerpseweg. 

Kom je met het openbaar vervoer? 

Dan kan je enkel met de Belbus op het Proefbedrijf Pluimveehouderij geraken. Meer informatie...