Sectordagen vleeskuikens

Datum
  • dinsdag 6 maart 2018 van 19 uur tot 22 uur
  • dinsdag 13 maart 2018 van 13.30 uur tot 16 uur
  • woensdag 21 maart 2018 van 13.30 uur tot 16 uur
Uiterste inschrijfdatum
maandag 26 februari 2018
Onderzoek in vleeskuikenstal

Onze sectormiddagen vleeskuikens gaan door op:

  • dinsdag 6 maart op het Proefbedrijf in Geel, om 19u (opgelet: avondvergadering!)
  • dinsdag 13 maart op het Proefbedrijf in Geel om 13u30
  • woensdag 21 maart op Campus VIVES in Tielt (lokaal C13, Beernegemstraat 10) om 13u30

Gezondheidsmonitoring via beeldtechnologie bij vleeskuikens

De sectormiddag biedt de gelegenheid om ervaringen en kennis omtrent werken met precisieveehouderij op het pluimveebedrijf uit te wisselen tussen praktijk en onderzoek. Welke meerwaarde biedt deze nieuwe technologie. Welke voordelen biedt beeldmonitoring aan het dagelijkse management. Wat zijn de eerste praktijkervaringen. En welke mogelijkheden zijn er in de toekomst?

Darmgezondheid vleeskuikens

Voor een goede ontwikkeling van de krop en het maagdarmstelsel is het belangrijk dat het voeder voldoende 'structuur' aanbrengt. Naast het bijmengen van volledige tarwe, het grover malen van de grondstoffen kan ook gewerkt met vezelrijke grondstoffen in het voeder. Op het Proefbedrijf hebben we onderzoek gedaan rond het bijmengen van tarwe, verschillende vezelgehaltes in het voeder en specifieke prestarters. Tijdens de sectordagen bespreken we de resultaten van deze proef.

Uitkomst in de stal en de eerste week

Intussen hebben we op het Proefbedrijf al heel wat ervaring opgebouwd met uitkomst in de stal. Op de sectormiddag gaan we graag dieper in op onze resultaten rondom uitkomst en de eerste week.

We willen de dialoog efficiënt houden. Daarom beperken we het aantal deelnemers tot 15 personen. Snel inschrijven is dus de boodschap!

Organisator
Proefbedrijf Pluimveehouderij VZW

Volgende