Fortengordel 2018

Zondag 20 mei 2018 organiseert de provincie Antwerpen samen met de forthouders de 10e editie van de Fortengordel. Het wordt een topeditie, met 29 unieke locaties die gratis openen voor jou. 

Datum
  • zondag 20 mei 2018 van 10 uur tot 18 uur

Tal van interessante locaties zijn een volledige dag gratis toegankelijk. Maar liefst 24 forten, 3 schansen, het Gunfire Museum en het Mastenbos openen de deuren. De Fortengordel omarmt verrassende nieuwkomers: fort Ertbrand en het Mastenbos in Kapellen, Fort Haasdonk en de schansen van Schilde en Landmolen in Kruibeke. Honderd jaar na de erfenis van 1918 zijn de forten meer dan ooit springlevend!

Naar goede gewoonte kan je als actieve fietser via een zestal aangename fietslussen de forten bereiken. Elke suggestieroute leidt je langs een viertal forten. Elke fietslus bedraagt gemiddeld dertig kilometer. De Brialmontroute is beslist een topper!

Een gedetailleerd programma van alle deelnemende locaties en een overzicht van de bijhorende fietsroutes vind je via de website www.fortengordel.be.
 

Deelnemers
De deelnemende forten liggen in de gemeenten: Antwerpen (Hoboken, Lillo, Merksem, Wilrijk), Beveren (Haasdonk en Kallo), Bornem, Borsbeek, Brasschaat (Gunfire Museum), Duffel, Kapellen (Ertbrand en Mastenbos), Kruibeke (schans Landmolen), Lier (Lier en Koningshooikt), Mechelen (Walem), Mortsel, Nijlen (Kessel), Puurs (schans), Ranst (Oelegem), Schilde, Stabroek, Temse (Steendorp), Willebroek (Memoriaal Breendonk) en Wommelgem.

Praktische info
Alle praktische info over het jaarlijkse evenement en het programma, vind je via www.fortengordel.be.