Kinderworkshop: ikebana - eerste schikking van het nieuwe jaar

Els Claes

Status
Inschrijvingen afgesloten
Datum
  • woensdag 17 januari 2018 van 14 uur tot 16 uur
Prijs
€ 17,50 (jaarkaarthouders € 15)
Uiterste inschrijfdatum
donderdag 11 januari 2018
Een vrouw helpt een jongen en een meisje met het maken van een Japans bloemschikwerk volgens de kunst van ikenobo.

In deze workshop leer je Japans bloemschikken, of ikebana, met takken, blaadjes en bloemen. Niet alleen het materiaal dat je gebruikt, maar ook de schikking van je bloemstuk draagt een speciale betekenis.

Je maakt een werkstuk met als thema 'hatsu ike' of 'de eerste schikking van het nieuwe jaar', een schikking dat iets moois en goeds wenst voor het nieuwe jaar. In Japan zijn de den, de bamboe en de pruimenbloesem vrienden van het nieuwe jaar omdat ze een bijzondere betekenis hebben. Geverfde papieren koordjes of 'mizuhiki' maken je eerste schikking af, klaar om mee naar huis te nemen.

Heb je de smaak te pakken? Schrijf je dan ook in voor de volgende ikebana kinderworkshop, iedere les heeft een ander thema.

LEEFTIJD: voor jongens en meisjes van 9 tot 15 jaar
VOORKENNIS: geen
MATERIAAL MEE TE BRENGEN: schaar(tje), klein handdoekje voor je handen, klein kartonnen doosje met doek om je werkstukje 'veilig' mee naar huis te nemen
INBEGREPEN : vaas(je), oasis, groenmateriaal, drankje
MINIMUM AANTAL DEELNEMERS: 4
MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS: 9

Een vrouw werkt de laatste details af aan twee grote Japanse bloemschikwerken volgens de ikenobo kunst.

Els Claes heeft sinds jongs af een liefde voor natuur, kunsten en ambachten. Naast haar beroep als landschapsarchitecte is zij sinds 1985 gepassioneerd door ikebana, en meer specifiek de Ikenobo school. Haar passie voor de Japanse cultuur stimuleert haar om zowel in Europa als Japan haar kennis te verdiepen. Naast het organiseren van tentoonstellingen, evenementen en workshops geeft zij ook les ikebana in o.a. Arboretum Kalmthout. Voor Els is ikebana onuitputtelijk en kent het geen leeftijd. Momenteel draagt zij de graad van Professor in Ikenobo Ikebana.

Organisator
Arboretum Kalmthout

Volgende