Fietsbrug tussen Boechout en Mortsel krijgt vorm

25.03.2017

Een infomarkt in het stadhuis van Mortsel toonde de schetsen voor de aanleg van de F11, de fietsostrade Antwerpen-Lier, in Boechout en Mortsel. Die bevat een fietsbrug over het spoor ter hoogte van het park van Hof Savelkoul.

De provincie Antwerpen beschouwt de F11, de fietsostrade tussen Antwerpen en Lier, als een prioriteit. Met een totale lengte van 10,5 kilometer biedt ze een uitstekend alternatief in een filegevoelige regio. Een nieuwe fietsbrug ter hoogte van Hof Savelkoul in Mortsel wordt een cruciale schakel tussen de Luchthavenlei en het centrum van Boechout. De brug vertrekt ter hoogte van de Pater Renaat de Vostunnel en takt aan op de Victor Heylenlei in Boechout. Het brugdek over het spoor wordt 25 meter lang, met in beide richtingen een aanloop van telkens 180 meter. Het is belangrijk dat de brug niet te steil is zodat iedereen ze goed kan gebruiken.

Europese steun

De kostprijs van de brug wordt geraamd tussen de 2,5 en de 3,5 miljoen euro. De provincie kan rekenen op subsidies van EFRO, dat is het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. De buurtbewoners krijgen de mogelijkheid hun opmerkingen over te maken tijdens een openbaar onderzoek bij de bouwaanvraag. Als alles goed gaat, start de bouw begin 2018.