Skip to main content

Inspiratiereis Boer&Bedrijf&Match - Stap mee op de bus naar Nederland op vrijdag 10 maart

tot

Agrarische herontwikkeling wil ruimte voor landbouw vrijwaren ontwikkelen en tegelijkertijd inzetten op het ontsnipperen van de open ruimte én het gelijktijdig van het ruimtebeslag. 

Dit lukt alleen als een perspectief wordt geboden voor elk uitbollend agrarisch bedrijf, op maat van de locatie en de omgeving. Een perspectief op een agrarische herontwikkeling, een zonevreemd hergebruik of een gedragen ontharding van de locatie. 

Maar hoe pak je dit aan? Welke (financiële) vereveningsmechanismen zijn mogelijk? Hoe kan een lokaal bestuur dit beleid mee vormgeven?

Provincie Antwerpen en POM Antwerpen hebben politieke mandatarissen en ambtenaren van lokale besturen en landbouwvertegenwoordigers nodig om deel te nemen aan deze dag. Kathleen Helsen, gedeputeerde voor Landbouw en Plattelandbeleid en voorzitter van POM Antwerpen, kijkt die dag mee naar de vervanging uit Nederland. Ook jij bent mee welkom!

Ruimte voor ruimte & Duin- en Bollenstreek

Op vrijdag 10 maart nemen we een kijkje bij onze noorderburen. We bezoeken eerst de provincie Noord-Brabant en krijgen daar uitleg over de ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor ruimte. Daarna reizen we door naar de Duin- en Bollenstreek in Zuid-Holland, waar men al 20 jaar een actief gebieds(her)ontwikke-ling beweegt en zo een economisch en ruimtelijk vitale regio voor de bollenteelt uitbouwt.

Programma

8:00 uur: opstapplaats 1 - NMBS-station Antwerpen-Berchem

8:30 uur: opstapplaats 2 - carpoolparking Brecht

9:30 – 12:00 uur: Ruimte voor Ruimte – Provincie Noord-Brabant

14:00 - 16:30 uur: Duin- en Bollenstreek – GOM

16:30 uur: vertrek naar Antwerpen (met tussenstop in Brecht)

18:30 - 19:00u uur: aankomst in Antwerpen

Wij zorgen tijdens de inspiratiereis twee keer voor broodjes en drank: voor de lunch 's middags en tijdens de terugrit naar huis.

Praktisch

Het omvat een goed gevulde, zeer interessante dag om te worden!   

Het aantal plaatsen in de bus is beperkt, dus schrijf je snel in via onderstaande link. Inschrijven kan tot en met vrijdag 3 maart. Is de bus volzet? Dan kom je op een wachtlijst terecht.

Enkele dagen voor vertrek sturen we je via mail de laatste praktische gegevens, zoals onder meer de exacte opstaplocaties. 

Dienst Landbouw- en Plattelandsbeleid
Telefoon
03 240 58 00