Skip to main content

Toelichting - Capaciteitstarief voor lokale besturen: catastrofe of kans?

tot

Dit even is intussen afgelopen. Je vindt de presentaties op deze webpagina terug.

Welke kansen biedt het capaciteitstarief voor het duurzaam beheer van jouw gemeentelijke gebouwen? Veel stof tot uitwisseling en daarvoor maken we graag tijd op 15 juni. 

Sinds 1 januari 2023 wordt een deel van de energiefactuur berekend op basis van het piekverbruik. Hoe meer elektrische toestellen je gebruikt op hetzelfde moment, hoe hoger het piekverbruik en dus ook hoe hoger het capaciteitstarief. Welke tools bestaan er om inzicht te krijgen in je verbruik? Hoe kan je anticiperen op pieken of deze zelfs afvlakken? Hoe maak je afspraken met verhuurders bij evenementen en wat met laadpalen?

Wim Van Acker, energie- en kwaliteitsverantwoordelijke binnen provincie Antwerpen, deelt zijn ervaringen bij onze provinciale gebouwen. Hij toont onze aanpak voor het energiebeheer van o.a. kantoorgebouwen, het provinciaal domein De Schorre en scholen.  

 
Daarnaast bespreken we de laatste ontwikkelingen van de EPC-wetgeving voor openbare gebouwen. Aan de hand van provinciale voorbeelden starten we deze ervaringsuitwisseling en delen we concrete tips. 
 

Voor wie?

Iedereen die binnen provincie Antwerpen rond gemeentelijk energiebeleid en gebouwenbeheer werkt. Er is plek voor 40 personen.

Prijs

Gratis  

Inschrijven  

Inschrijven kan via het online formulier. We voorzien een broodjeslunch en ontvangen daarvoor graag jouw bevestiging voor vrijdag 9 juni.  

Praktisch  

Onthaal om 9u00, de toelichting start om 9u30. De lunch is voorzien tegen 12u30.  

Locatie  

Bezoekerscentrum provinciaal groendomein Vrieselhof, Schildesteenweg 95, 2520 Ranst.

Alle info rond de bereikbaarheid van het Vrieselhof lees je hier, en via deze link vind je de plattegrond van het park.

 

Vragen? 

Contacteer de regiowerking voor meer informatie.