Skip to main content

Workshop 'collega's betrekken bij klimaatacties'

tot

Hoe verweef je het behalen van klimaatdoelstellingen in de werking van je lokaal bestuur? Hoe overtuig je collega’s om hier mee hun schouders onder te zetten? En hoe voorkom je het gevoel op een eiland te zitten en alle klimaatacties alleen te moeten trekken? 

Tijdens een workshop die gegeven wordt door KlimaatContact vzw, bieden we je handvaten aan om collega’s te enthousiasmeren en het belang te doen inzien van de integratie van klimaatplannen in de hele organisatie. Op die manier creëer je intern meer draagvlak en wordt het eenvoudiger om klimaatdoelstellingen samen te realiseren.  

Programma: De workshop bestaat uit een interactieve sessie van een halve dag over klimaatcommunicatie, waarbij de focus ligt op 'collega's meekrijgen in het klimaatverhaal'. We combineren theorie en oefeningen met concrete situaties, toegepast op voorbeelden uit jouw dagdagelijkse praktijk.  

Voor wie? De workshop is gericht aan duurzaamheids- en klimaatambtenaren van lokale besturen gelegen in de provincie Antwerpen. Als je merkt dat je slechts met veel moeite collega’s betrokken krijgt bij klimaatacties en er vaak alleen voor staat, is deze workshop voor jou.

Over Klimaatcontact: KlimaatContact vzw brengt mensen samen die elkaar inspireren om klimaatvriendelijke keuzes te maken en hierover het gesprek met anderen aan te gaan. Steeds vanuit ‘de drie H’s’: Humor, Hoop en Handelingsperspectief. Hoe kunnen we zoveel mogelijk mensen op een positieve manier betrekken bij de klimaattransitie? Dat is de focus van deze organisatie. 

Praktisch: De workshop vindt plaats op 14 december, van 9u tot 12u30 in het provinciehuis in Antwerpen. Aansluitend wordt een vegan broodjeslunch voorzien. 

Inschrijven kan tot 8 december.