Skip to main content

Workshop Provincies in cijfers en klimaatrapporten

tot

Hoe breng je klimaatcijfers tot leven? Via een boeiende vorming natuurlijk. Samen bekijken we hoe je provincies.incijfers.be voor jouw lokaal energie- en klimaatbeleid kan inzetten.

Goed beleid steunt op onderbouwde cijfers en feiten. Om gemeenten te helpen bij het uitwerken van een toekomstvisie, omgevingsanalyse, ... lanceerden de 5 Vlaamse provincies de website provincies.incijfers.be. Naast kant-en-klare rapporten vind je er kerncijfers over heel wat beleidsthema’s en kan je gedetailleerde cijfers opvragen en presenteren als tabellen, grafieken of kaarten. De drie klimaatrapporten rond mitigatie en adaptatie helpen je bij het opvolgen van je lokaal klimaatplan. Zo kan je zelf de indicatoren, de klimaatimpactanalyse en risico-en kwetsbaarheidsanalyse van je klimaatplan actualiseren.

In deze workshop leer je actuele data en rapporten gebruiken. Hierna ga je zelf aan de slag met de website om te bekijken hoe deze data het lokaal energie- en klimaatbeleid kunnen ondersteunen en versterken. Vergeet dus geen laptop of tablet mee te brengen.

Voor wie? 

Iedereen die binnen provincie Antwerpen rond lokaal klimaatbeleid werkt. Er is plek voor een 25-tal personen, bij grote interesse hernemen we het initiatief op een ander moment.

Prijs

Gratis

Inschrijven

Inschrijven kan via het online formulier. We ontvangen graag jouw bevestiging voor vrijdag 28 april.

Praktisch

Onthaal om 9u15, de workshop start om 9u30. Einde voorzien tegen 12u30. We voorzien een klimaatvriendelijke lunch. 

Breng zeker een (opgeladen) laptop of tablet mee.

Locatie

Liersesteenweg 57, Berlaar. Deze locatie ligt op 10 min. wandelen vanaf het station. Er zijn beperkte parkeerplaatsen op de locatie.

Vragen? 

Contacteer de regiowerking voor meer informatie.

 

Graag tot dan!

Regiowerking: Katleen Van Braekel - Marije Jennes
Telefoon
03 240 66 85