Skip to main content

Pendelfonds

Het Pendelfonds is een Vlaams subsidiefonds voor werkgevers die zelf maatregelen nemen om het autogebruik in het woon-werkverkeer terug te dringen. 

Wanneer een subsidie aanvragen?

Het Pendelfonds werkt met oproepen. De Vlaamse minister neemt het initiatief om een nieuwe oproep te lanceren. Momenteel is het niet mogelijk een subsidie aan te vragen. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe oproepen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief

Wie kan een dossier indienen?

  • Bedrijven (of groepen van bedrijven) en andere private organisaties (of groepen van private organisaties)
  • Lokale of provinciale overheden in samenwerking met een private partner (in dit geval moet het grootste deel van de subsidie naar de private partner gaan)

Voorwaarden voor indieners

  • Minimaal 10 werknemers per bedrijf te werk stellen
  • Vestiging(en) hebben die gelegen zijn in Vlaanderen, enkel deze vestigingen komen in aanmerking voor subsidie

Hoeveel subsidie? 

De subsidie bedraag maximaal de helft van de projectkosten, met een maximum van 200.000 euro wanneer een bedrijf alleen indient. Dien je met meerdere bedrijven in, dan verhoogt het maximaal bedrag: 250.000 voor 2 bedrijven, 300.000 voor 3 bedrijven, 350.000 voor 4 bedrijven en 400.000 voor 5 of meer bedrijven.

Vragen over het Pendelfonds? 

Het Provinciaal Mobiliteitspunt (PMP) Antwerpen helpt je bij het indienen van een dossier als je hoofdvestiging in de provincie Antwerpen ligt. Ook tijdens de looptijd en bij het afsluiten van het project kan je bij ons terecht.

 

Meer info vind je op de website van het Pendelfonds

 

Lynn Dupuis - Stefanie Van Looveren - Jessy Pauwels .
Telefoon
03 240 66 78 - 03 240 58 26 - 03 240 66 13