Skip to main content

Eerste hulp bij verloren fietsen

Krijg jij als gemeente ook steeds vaker te maken met fietsdiefstallen en onbeheerde weesfietsen? Het zijn fenomenen die niet bepaald positief afstralen op je gemeente. Met www.gevondenfietsen.be biedt de provincie Antwerpen hier een eenvoudige remedie tegen.

Op www.gevondenfietsen.be kan je als gemeente of politiezone gestolen, verwijderde of gevonden fietsen registeren. De site is gratis en zeer gebruiksvriendelijk. Hiermee lever je een belangrijk aandeel in het terugbezorgen van gevonden fietsen aan de eigenaars. Bovendien ondersteunt de registratie van gevonden fietsen jou ook bij het uitvoeren van je lokale weesfietsenbeleid.   

Snel aan de slag  

In de handige databank registreer je de gegevens en een foto van de gevonden fiets. Dankzij jouw registratie wordt die fiets meteen zichtbaar voor de eigenaar (m/v/x) die hem zoekt. Herkent de eigenaar zijn fiets, dan maakt hij zich bij jou bekend via de databank en bespreken jullie samen hoe hij de fiets terugkrijgt.   

Ook inwoners registeren

Als overheid kan je ook je inwoners aansporen om een volledige beschrijving van hun fiets te registreren, nog voor die verdwijnt. Deze preventieve actie vergemakkelijkt de aangifte bij diefstal of verdwijning. De eigenaar kan in de preventieve registratie meteen de status ervan meegeven (bijv. verdwenen, verkocht, gestolen). De status wordt zichtbaar voor iedere gebruiker van de website en helpt jou ook bij het verzamelen van de nodige gegevens als je op je grondgebied een achtergelaten of gestolen fiets aantreft.  

Jouw professionele toegang

Heeft jouw gemeente of politiezone nog geen professioneel gebruiksaccount voor gevondenfietsen.be? Mail je aanvraag als fietsbeheerder naar het Steunpunt Fiets en we bezorgen je de nodige info en toegang.  

Steunpunt Fiets 

Ervaar je een probleem bij de registratie in gevondenfietsen.be? Het Steunpunt Fiets helpt je verder. Het steunpunt is elke dag bereikbaar tijdens kantooruren. Ook je gebruikservaringen en feedback zijn steeds welkom. Zo maken we samen deze toepassing beter. 

Gerelateerd aanbod

  • Verkeersveiligheid ​​Ontdek hoe de provincie Antwerpen samen met politie en gemeenten streeft naar nul verkeersslachtoffers.