Provinciale kunst in Den Haag

Laureaten Prijs Beeldende Kunst bezetten Residentie Den Haag

Figaro’s Triumph van Nadia Naveau
Nadia Naveau 'Figaro’s Triumph' © Base-Alpha Gallery

Maar liefst twintig kunstwerken uit de provincie Antwerpen palmen de ambassadeurswoning te Den Haag in. Zij maken alvast de weg vrij voor nog meer moois uit de collectie van de provincie Antwerpen.

Elk jaar nodigt de Belgisch ambassadeur in Den Haag een provincie uit om een aantal van haar kunstwerken tentoon te stellen in zijn ambtswoning. Een prachtige locatie waar honderden kunstminnaars passeren en kennis maken met al het moois uit België. In 2017 mag de provincie Antwerpen de woning van ambassadeur  Chris Hoornaert inpalmen.

Laureaten Prijs Beeldende Kunst banen de weg

Naar een ambassadeur en zijn gasten stuur je niet zomaar eender wat. Daarom selecteerde de provincie het werk van de tien recentste laureaten van haar Prijs Beeldende Kunst om die honneurs waar te nemen:
Anton Cotteleer, Adrien Tirtiaux, Boy & Erik Stappaerts, Geert Goiris, Jan Kempenaers, Lieven Segers, Michèle Matyn, Nadia Naveau, Wesley Meuris en Wilfried Pas.
Deze werken werden verder aangevuld met bijzondere stukken uit de kunstcollectie van de provincie.
Werken aan de hand van Andy Wauman, Charif Benhelima, Peter Rogiers en Sven 't Jolle.
De totale selectie geeft zo een mooi overzicht van de recente kunst uit de provincie Antwerpen. Gasten van de ambassadeur kunnen ze bewonderen van februari tot en met april 2017.

Toegepaste kunsten en Creatieve industrieën maken het af

Niet enkel beeldende kunsten zijn paradepaard van de provincie Antwerpen. Onze regio is ook sterk in toegepaste kunsten en creatieve industrieën. Zaken waar het de drie provinciale cultuurmusea een fantastisch mooie collectie hebben.
vanaf 22 april zullen uitzonderlijke stukken uit de collecties van DIVA, FOMU en MoMu de plek van onze laureaten innemen.