Resultaten Orkesttornooi 8 oktober 2017

09.10.2017
???module.newsItem.label.themes???

45 orkesten, van strijkorkesten, van harmonies, fanfares, brass bands, big bands, een accordeonorkest, strijkers, enz., tonen op 7 zondagen in oktober en november hun muzikale kunnen op 4 locaties verspreid over de hele provincie Antwerpen. Het optreden in Turnhout op 8 oktober 2017 was het tweede in de rij.

Een professionele jury beoordeelde de orkesten en plaatste hen in één van de zes categorieën. Elk orkest ontvangt daarbij ook persoonlijke feedback en adviezen voor de toekomst. Aan elke categorie is een subsidiebedrag verbonden. Zo helpen we orkesten hun kwaliteit te verhogen.
De zes categorieën zijn: derde afdeling, tweede afdeling, eerste afdeling, afdeling uitmuntendheid, ereafdeling en superieure afdeling.

De resultaten voor de orkesten op het podium in Turnhout zijn:

• * Instrumentaal Ensemble Affiatamento, Duffel o.l.v. Lieve Lecluyse: tweede afdeling met voldoening
  • * Koninklijke Harmonie Katholieke Jonge Wacht Larum, Geel o.l.v. Luc Sluyts: tweede afdeling met onderscheiding
  • * Koninklijke Harmonie De Toekomst, Balen o.l.v. Emmy Gysels: tweede afdeling met onderscheiding
  • * Oberbayernorkest Larum, Geel o.l.v. Luc Sluyts: tweede afdeling met voldoening
  • * Koninklijke Harmonie St.-Cecilia, Nijlen o.l.v. Marc Vandingenen: eerste afdeling met onderscheiding

Tijdens het tornooi kwamen twee jonge creatieve fotografen foto's nemen van de deelnemers.
Alle foto's kan je (zodra beschikbaar) bekijken in het fotalbum van de facebookpagina van de provincie. Ook wanneer je zelf geen facebookprofiel hebt, kan je het album bekijken.