2 miljoen voor plattelandsprojecten in de provincie Antwerpen

publish date
28.03.2018

Dit jaar lanceren de plattelandssubsidiekanalen LEADER, OmgevingsKwaliteit en Platteland Plus in de provincie Antwerpen één gezamenlijke oproep om nieuwe plattelandsprojecten in te dienen. In totaal is daar maar liefst 2.000.000 euro voor beschikbaar. 

Lokale besturen, middenveldorganisaties en ondernemers kunnen tot 65% steun krijgen voor nieuwe initiatieven die bijdragen aan de versterking van het platteland in de provincie Antwerpen. Belangrijk is dat daarin diverse actoren en/of sectoren samenwerken. Wie een goed idee heeft, kan zich tot en met 3 mei aanmelden door een beknopt projectvoorstel te mailen naar platteland@provincieantwerpen.be. Daarna krijg je feedback op je voorstel en krijg je nog een paar maanden tijd om een volwaardige aanvraag in te dienen. Goedgekeurde projecten kunnen begin 2019 van start gaan.

Plattelandsprojecten kunnen heel divers van aard zijn,” vertelt gedeputeerde voor Plattelandsbeleid Peter Bellens aan de hand van een paar voorbeelden. “Zo werkt de gemeente Retie een landbouw- en landschapseducatieve route uit, bouwt Talander in Arendonk een toeristische onthaalpoort op de Wouwershoeve, wijst men in Wuustwezel fietsers op de gevaren van landbouwvoertuigen op de weg, zoekt de intercommunale IGEMO een goede huisvesting voor seizoenarbeiders in de land- en tuinbouwsector, enzovoort.” 

Sfeerbeeld LAB Platteland - Merksplas Kolonie

LAB Platteland

Om toekomstige promotoren te ondersteunen en te inspireren organiseerde de provincie Antwerpen op dinsdag 27 maart een LAB Platteland in Merksplas Kolonie. Een honderdtal potentiële projectindieners kreeg er toelichting bij de verschillende subsidielijnen en kon zijn vragen voorleggen aan een uitgebreid panel van adviseurs en experten. 

Hieronder kan je de verschillende presentaties downloaden.

Volgende van de detaillijst