Allereerste koffieklets@docAtlas

publish date
07.02.2019

Op woensdag 5 december nam een groepje pioniers deel aan de allereerste koffieklets@docAtlas. Deze laagdrempelige uitwisselactiviteit wil leerkrachten en spelers in en om het onderwijsveld met elkaar in contact brengen om kennis, vaardigheden, inspiratie, werkvormen, leermiddelen, enz. uit te wisselen.

Het thema van deze eerste uitwisseling was meertaligheid in het onderwijs. Kleine groepjes focusten in deelsessies op een specifiek subthema, telkens onder de begeleiding van een inspirator of medewerker van docAtlas.

Eén van de inspiratoren was Noel Clycq, onderzoeksprofessor aan de UA in het domein van Governance of learning in an era of globalisation, deelde zijn expertise over meertaligheid en identiteit. Misschien las je reeds één van zijn vele interessante publicaties!

Ook Marie-Claude Gevaert inspireerde de sessie over talensensibilisering. Op basis van haar jarenlange ervaring in thema's als taal, interculturele competentie, diversiteit, transculturele psychologie, meertaligheid en geweldloze communicatie geeft ze al zo'n 15 jaar vormingen aan leerkrachten over deze thema's. Ken je haar taalportfolio al?

Medewerkers van docAtlas zorgden voor een schat aan materialen als input voor de sessies rond schooltaal & klankenonderwijs .

In onderstaande PDF vind je een korte synthese van de sessies en selectielijsten met materiaal rond alle besproken onderwerpen.

Op woensdag 13 maart vindt de volgende koffieklets plaats gericht op het secundair onderwijs. Het thema van deze uitwisseling is talentgerichte job- en studiekeuze. Lees hier meer over de deelsessies en schrijf je in!