Provincie deelt parkeerplaatsen met buurt

05.05.2017
???module.newsItem.label.themes???

Sinds maart 2016 deelt de provincie Antwerpen parkeerplaatsen van één van haar kantoorgebouwen met buurtbewoners. Het gaat om een kleinschalig project op een bovengrondse parking in de Boomgaardstraat in Antwerpen. Het provinciebestuur wil in de toekomst ook de veel grotere parking onder het nieuwe provinciehuis delen met de buurt.

Bovenop de ondergrondse parking van het nieuwe provinciehuis komt er een gloednieuw publiek toegankelijk park. Door park én parkeerplaatsen te delen met de buurt, wil het provinciebestuur een meerwaarde bieden aan de buurtbewoners.

Een nieuwe parking voor de buurt?

Het provinciebestuur onderzoekt nu hoe ze de ondergrondse parking kan delen. Het uitgangspunt is dat buurtbewoners ’s avonds en in het weekend parkeerplaatsen kunnen gebruiken. Hoeveel dat er zullen zijn, moet nog bepaald worden. Hoe het buurtparkeren concreet wordt georganiseerd, is op dit moment nog niet beslist. Het afsprakenkader wordt nog uitgewerkt. Vast staat wel dat een parkeerplaats kopen niet tot de mogelijkheden behoort, er worden enkel plaatsen verhuurd. Parkeerbedrijf GAPA zal de regels en tarieven mee bepalen.

Blijf op de hoogte

Wil je graag op de hoogte blijven? Meld je dan aan om de digitale nieuwsbrief over de bouw van het provinciehuis te ontvangen. Wanneer er meer concrete info over buurtparkeren is, brengen we er een item over in de nieuwsbrief. Inschrijven kan via de pagina Blijf op de hoogte. Nabije buren informeren we met een brief of flyer in de bus.

Het nieuwe provinciehuis wordt eind 2018 in gebruik genomen. Ten vroegste in 2019 zullen de eerste parkeerplaatsen voor buurtbewoners beschikbaar zijn.