Fietsen naar, van en in het bedrijventerrein

publish date
03.07.2017
???module.newsItem.label.themes???

In het woon-werkverkeer wint de (elektrische) fiets terrein. Maar is het veilig fietsen naar, van en in bedrijventerreinen zoals De Kanaalkant? Een bedrijventerrein betekent vrachtverkeer en vrachtwagens hebben door hun grote draaicirkel veel ruimte nodig om te manoeuvreren. Daarnaast lonkt het gevaar van de dode hoek.

De dienst Mobiliteit van de provincie Antwerpen onderzocht ‘de fietsgeschiktheid van bedrijventerreinen’. Als testcase past ze die studie nu toe op ‘Het Dokske’ in het bedrijventerrein De Kanaalkant. Dat moet leiden tot een plan van aanpak met concrete aanbevelingen voor een fietsvriendelijker bedrijventerrein. De resultaten verneem je op de infomarkt op 21 november.

Infomarkt 21 november 2017

Er gebeurt heel wat in en rond het bedrijventerrein De Kanaalkant. Denk maar aan de verhoging van de bruggen en de verbreding van het Albertkanaal. De werken aan de IJzerlaan en de voorbereidingen voor de Oosterweelverbinding. Maar ook projecten rond duurzaamheid zoals het delen en hergebruiken van energie en water. Benieuwd wat dit allemaal concreet inhoudt? Benieuwd naar de concrete gevolgen voor jouw bedrijf? Noteer dan de infomarkt op dinsdag 21 november in je agenda. Je kunt doorlopend tussen 18 en 21 uur langskomen.

Volgende